בלוגריות ממליצות על גרפיטי ואמנות רחוב
רואה עולם חוגגת חמש שנים!
לא יאומן שכבר חלפו חמש שנים מהיום בו פתחתי בלוג טיולים שהפך למגזין עם קהילה נפלאה ולמעשה אף ניתן לומר שבהרבה מובנים שינה את חיי.
כמו בכל בלוגולדת אני מקדישה את נושא הפוסט למשהו שאני אוהבת והפעם אהבה שצמחה במקביל לבלוג – אמנות רחוב.
בטיולים העירוניים האחרונים שלי הייתי עסוקה במרדף אחר אמנות רחוב. אני מתלהבת לגלות יצירות ססגוניות ומיוחדות על קירות, בין אם מדובר בפעילות חתרנית או דווקא באמנות מוזמנת מטעם העירייה.
לכבוד הבלוגולדת ארגנתי חגיגה והזמנתי חברות בלוגריות. כל אחת הביאה עימה המלצה על עיר בה יש סצינה מעניינת של אמנות רחוב.
אז יאללה, מוזמנים להצטרף למסיבה…..
אמנות רחוב בתל אביב
את החגיגה נתחיל בגישה לוקל פטריוטית ביחד עם עינת הרשקו בעלת הבלוג אלטר-נע-טיבה שעוסק, כעולה משמו, בחיבור בין טיולים לבין תרבות אלטרנטיבית בארץ ובעולם.
עינת בחרה בתל אביב שהפכה מ"העיר הלבנה" לעיר הכי צבעונית בישראל:
תל אביב היא ללא ספק בירת הגרפיטי ואומנות הרחוב של ישראל.
זה כמובן לא סתם ולא במקרה, זהו תהליך מובנה, מאורגן ומוכוון על ידי הרשויות, מתוך הבנה שאומנות רחוב תורמת לתדמית העיר כיצירתית, חדשנית ועכשווית.
מחקרים כבר הוכיחו כי תחומים אלה עוזרים במיצוב וקידום העיר ומהווים מוקדי משיכה עבור תיירים רבים.
באופן כללי תל אביב מוצפת באומנות מכל הסוגים והמינים וניתן למצוא אומנות רחוב וגרפיטי כמעט בכל פינה בעיר.
עם זאת, לא ניתן להתעלם מארבעה ריכוזים משמעותיים של יצירות גרפיטי ואומנות רחוב, כולם מתרכזים במרכז העיר ודרומה.
האזורים הססגוניים, התיירותיים והמרהיבים של הגרפיטי ואומנות הרחוב בתל אביב הם נחלת בנימין ושכונת פלורנטין.
יש בהם שפע רב של מקומות בילוי ומסחר, הרבה מאוד סיורים מודרכים בנושא, הרבה תיירים, והרגשה כללית של מגניבות, יצירתיות וכייף.
אזור קריית המלאכה והתחנה המרכזית החדשה מתאימים יותר ל"מיטיבי לכת" בעולם הזה.
הם יותר אפלים, אותנטיים, משלבים מבט על חיי עוני, דלות ופשע, פחות מזמינים ותיירותיים.
בכל אחד מהאזורים הללו אפשר להסתובב לבד ולהתרשם משפע היצירות על הקירות. אני ממליצה בחום להשתתף גם בסיורים המודרכים המתקיימים באזורים אלו, על מנת להבין מעט יותר לעומק מה בעצם אנחנו רואים, מי צייר מה, לפעמים גם מה המסר שמסתתר מאחורי הציור ובכלל לקבל מעט מושג על העולם הנפלא, המרתק והמסקרן הזה שנקרא אומנות רחוב וגרפיטי.
רוצים להרחיב את הידע על אמנות רחוב בתל אביב? כנסו לפוסט על תל אביב בבלוג של עינת.
אמנות רחוב באתונה
איך מגיעים לאזור? כשתרדו בתחנת המטרו Monastiraki אתם תראו ציור קיר ענקי ואז פשוט תתחילו לחקור את האזור. אם בא לכם יש גם גלריית אומנות שמציגה תערוכות אומנות מיוחדות ברחוב Sarri 12
גרפיטי בלונדון
אורלי אופק בעלת הבלוג "חלומות באופק" הלכה על קלאסיקה ובחרה בלונדון:
אם תגידו לי "אמנות רחוב" או "גרפיטי", המקום הראשון שיעלה בראשי הוא שכונת שורדיץ' בלונדון. במשך שנים היא סיקרנה אותי, ובשני טיולים ללונדון תיכננתי להגיע אליה ובסוף לא הספקתי… אבל השנה, בחופשת החנוכריסמס המקסימה שהיתה לי עם המתבגרת שלי בלונדון, הגשמתי סוף סוף את החלום הזה, והגענו שתינו לשכונת שורדיץ', לסיור אמנות רחוב של חברת ארטרנטיב.
קודם כל – הסיור מומלץ מאד, מעניין מאד, והמתבגרת ואני למדנו המון – וכמובן גם ראינו המון וצילמנו המון.
למדנו, שצריך לקרוא לציורי הקיר ברחובות "אמנות רחוב" ולא "גרפיטי", ואילו המושג "גרפיטי" מתייחס לכתובות המרוססות על הקירות.
למדנו, שאמנות הרחוב לא מוגבלת רק לציורים, וכוללת גם עבודות פסיפס ופיסול.
למדנו להכיר אמני רחוב מפורסמים, החל מבנקסי המפורסם וכלה בנציגינו הישראלים Broken Fingers (שיצירה גדולה שלהם ראינו לראשונה, המתבגרת ואני, דווקא ברובע היהודי בקרקוב).
ציורי הרחוב בשורדיץ' מתפרסים על שטח גדול ורחובות רבים בשכונה, ומשתנים ומתחדשים כל הזמן, אפילו מדי יום. לכן אני בטוחה שגם בביקורנו הבא בלונדון, נסור שוב לסיור בשכונת שורדיץ' הססגונית, לראות מה השתנה!
גרפיטי בברלין
ברלין היא אחת מהמלכות הבלתי מעורערות בנושא גרפיטי. נירי שאול מהבלוג "אמא מטיילת לבד" בחרה להמליץ על ברלין:
יש הרבה אומנות רחוב בברלין, כיאה לעיר המגוונת שהיא. מעבר להרבה מאוד ציורי גרפיטי שאפשר למצוא בכל רחבי העיר, ככה סתם בשיטוטים, אני מאוד אוהבת להסתובב בשני מקומות שמרכזים אומנות רחוב במיטבה בעיניי.
East Side gallery – גלריית רחוב של ציורי גרפיטי, על השריד הארוך ביותר שנותר מחומת ברלין. מדובר במעל מאה ציורים, שציירו אמנים מכל רחבי העולם, ויש משהו מאוד עוצמתי ומיוחד בהליכה לאורך הגדר הצבעונית הזאת. צידה השני של הגדר גובל בנהר השפרה, והמקום בדרך כלל יחסית שקט ושלו, מה שמאוד עוזר לספוג את העוצמה הזאת ותורם לאווירה הפסטורלית.
Hackescher markt street art alley+Gallery – אזור האקשה מרקט הוא עוד אזור שאני מאוד אוהבת להסתובב בו, הוא מלא גלריות ובוטיקים קטנים הנחבאים בחצרות נסתרות. בתוך אחת החצרות, נמצאת סמטה מגניבה מלאה ציורי אומנות וגרפיטי, יש בה בית קפה קטן שתמיד מלא אנשים ומוזיקה ואווירה. בקצה הסמטה יש כניסה מיוחדת לגלריית אומנות אורבאנית, שחדר המדרגות המוביל אליה מלא כולו בריסוסי גרפיטי צבעוניים. זה באמת מראה שאי אפשר להתעלם ממנו. מומלץ מאוד לכל חובבי האומנות העכשווית.
עוד על טיול לבד בברלין בבלוג של נירי 'אמא מטיילת לבד'.
סיור וסדנת גרפיטי בברלין
סיור גרפיטי במהלכו תכירו את הסיפור של אמנות הרחוב הברלינאית, תפגשו את היצירות הכי עדכניות על הקירות הכי מגניבים ולקינוח תצטרפו לסדנת גרפיטי במבנה תעשייתי שהוסב לחלל אמנותי בהדרכתו של אמן מקומי. בסדנה תלמדו טכניקות מקצועיות ותכינו ציור גרפיטי משלכם אותו תוכלו לקחת כמזכרת. משך: 4.5 שעות. עלות: 23.5 דולר למשתתף.
אמנות רחוב במדריד
סיון רביבו היא בלוגרית טיולים באתר 'למטייל'. סיון ממליצה על סיור במפעל טבק לשעבר שמציג כיום יצירות גרפיטי צבעוניות:
La Tabacalera היה מפעל טבק ישן, שהעסיק במהלך המאה ה- 19 וה- 20 מאות עובדות בקיצוץ וגילגול טבק.
בשנת 2000 חברת הטבק הופרטה, והמפעל נסגר.
3 שנים לאחר מכן, השתלט משרד התרבות הספרדי על הבניין, והקים שם את פרוייקט ‘Muros’ (חומות),
וכיום מפעל הטבק לשעבר משמש כגלריה לגרפיטי ותערוכות אמנות שונות.
יצירות גרפיטי צבעוניות רבות מקשטות גם את החומה שממול La Tabacalera (רחוב מיגל סרבט , Calle Miguel Servet),
וגם את קירות השכונה עצמה, כך שסיור ב- Lavapiés מומלץ לכל חובב אומנות רחוב.
סיור גרפיטי במדריד
סיור החושף טפח מסצינת אמנות הרחוב והתרבות האורבנית המחתרתית והרב תרבותית של מדריד. הסיור נערך בשכונות Lavapiés, Embajadores, La Latina . משך: שעתיים. עלות: 30 דולר.
אמנות רחוב בקייב, אוקראינה
דנה לב, בלוגרית שמתעדת את חייה ברומניה בבלוג "משפחה במסע", בחרה לכתוב על קייב בה שהתה בעבר בשליחות וחזרה אליה לביקור:
אוקראינה חוותה בשנים האחרונות סערה פוליטית ובטחונית שהביאה עימה ירידה עזה במחירים ועלויות המחייה. הדור הצעיר מנסה להרים את הראש במחאה ואומנות רחוב צבעונית ובולטת מקשטת את רחובות העיר.
במיוחד נהניתי מסיור רגלי בPaysazhnaya alleya זהו מדרחוב מפותל לאורכו של מצוק הצופה על שכונת פרדיל הצבעונית (והיוקרתית). לאורך המדרחוב שזורים מתקני משחקים מיוחדים, ספסלים מעניינים ויצירות אומנות. רובן מבית היוצר של Constantin Skritutsky. עם ההליכה במדרחוב, מגיעים לנקודת התצפית היפה ביותר, מאחורי מוזיאון ההיסטוריה הלאומי.
הכניסה למדרחוב מרחוב Velyka Zhytomirska 10
על קייב עם ילדים תוכלו לקרוא בבלוג של דנה.
ציורי קיר בבודפשט
הבחירה שלי היא בודפשט. בבודפשט, בה ביקרתי שלוש פעמים, גיליתי לעומק את אהבתי לאמנות רחוב. בעיר יש סצינה פעילה של ציורי קיר ומוראלים, חלקה בחסות עיריית בודפשט (כולל פסטיבל שנתי לציורי רחוב שנערך בעיר). מרבית העבודות המרשימות נמצאות ברובע 7 (הרובע היהודי ומרכז הבלויים הטרנדי של העיר) מה שהופך את הרובע למוזיאון פתוח ומשתנה תדיר של יצירות אמנות.
בביקור האחרון בבודפשט יצאתי למצוד אחר יצירות אלו. את רובם גיליתי בשיטוט נינוח ברובע 7 ואת חלקם מצאתי בעזרת שני סיורים שלקחתי: סיור טעימות של אפליקציית בייטמוג'ו שמפנה גם לציורי קיר מפורסמים בשכונה וסיור בעקבות התרבות האלטרנטיבית של העיר.
בסרטון המצורף מופיעים חלק מהציורים והכתובות שלהם.
סיור גרפיטי בבודפשט
סיור בעקבות התרבות האלטרנטיבית של בודפשט וסצינת אמנות הרחוב, כולל ביקור בפאבים חתרניים, בתי קפה מיוחדים וגלריות לא מוכרות. הסיור נערך בקבוצות קטנות. משך: 3 שעות. עלות: 22 יורו.
אמנות רחוב באמסטרדם
מיכל בן אריה, בלוגרית של טיולים באתר למטייל, הצטרפה לסיור בעקבות אמנות רחוב באמסטרדם:
מאחר וידיעותינו בתחום הגרפיטי מצומצמות נרשמנו לסיור מודרך של חברת Arternative.
הסיור התחיל ברחוב Spuistraam מעוז האומנות בעיר. ציורי הגרפיטי התפתחו מאז שנות ה-70 של המאה הקודמת כאשר צעירים ציירו בסתר, חתמו את שמם ונעלמו. לא היו חוקים שאסרו על כך. ציירי הגרפיטי משתמשים בספרי צבע, מדבקות (סטיקרים), טושים, רולרים וכו'. רוב האומנים רוצים לבטא את כישוריהם אך חלקם מציירים כדי להביע מחאה כנגד השלטונות.
הרחוב הזה הוגדר כרחוב לשימור והצעירים ציירו על כל דלת או חלון שהצליחו להגיע אליהם.
לדוגמא האומן הצרפתי גרגוס נוהג להדביק את פרצופו ליד כל ציור שהוא מצייר, אומן אחר Hero הוא אומן פאזלים שמחזיר לרחוב את הצבע ע”י כך שהוא מצייר בעזרת שבלונות על אדניות גדולות ועציצים פאזלים צבעונים, סוג אחר של גרפיטי כאמור הם פוסטרים גזורים. האומן מכין את הפוסטר בבית, בא מדביק ובורח.
הרחוב היה בעבר ביתם של חסרי בית וסטודנטים עניים שלא שילמו שכ”ד ומשום כך הוא היה כולו צבוע ומלא בציורים. כיום הבתים עוברים חידוש ונמכרים לכל המרבה במחיר. עדות מועטה נשארה לציורי הקיר היפים.
להמשך הטיול של מיכל באמסטרדם, כנסו לבלוג שלה.
אמנות רחוב בפורטו
זיוה רענן, מהבלוג 'שמתי לב', בחרה בעיר פורטו בפורטוגל:
אמנות הרחוב היא דבר טבעי בעיר פורטו שבצפון פורטוגל. זו עיר בעלת עבר מפואר והווה בהתחדשות. העיר מלאה בבניינים היסטוריים אבל רבים מן הקירות ידעו ימים טובים יותר. תמונות אזולז'וש היסטוריות (חרסינות מצוירות בצבע כחול), קירות מצופים בקרמיקה אורנמנטלית שלבנים רבות נשרו מהם, קטעי בטון חשוף, גרפיטי פרוע וציורי קיר מסוגננים יותר יוצרים ביחד את מראה הרחוב. כשהולכים ברחובותיה של פורטו העין לא נחה וכמעט כל קיר חושף את כל שכבותיה של העיר. בחרתי בציור קיר שחתום עליו Mr Dheo, בן העיר ואחד מציירי הרחוב הידועים של פורטוגל. הציור שלו מתאר את האב טיפוס של הגבר הפורטוגלי המבוגר.
אמנות רחוב בנתניה
אני מתגוררת לא רחוק מנתניה ובכ"ז מעדיפה להגיע לכפר יונה או להרחיק לכפר סבא כשיש לי סידורים. פשוט שונאת להיכנס אליה עם רכב.
אז איך מצאתי את עצמי שם בסיור אמנות רחוב?
הכל בזכות עינת הרשקו ומיזם "סיור סיקור" שלה. עינת קיבצה מבחר בלוגריות של טיולים ואת המדריכה המצויינת דינה שגב (מדריכת סיורי גרפיטי ואומנות רחוב, ואומנית רחוב בעצמה) לסיור בעקבות הגרפיטי של נתניה.
מסתבר שבשנת 2015 הזמינה עיריית נתניה קבוצה בינלאומית של אמנים בשם Artists 4 Israel לצייר על מבנים בעיר. המיזם, שנקרא Graffiti in the City, נעשה בשיתוף עם בעלי הבתים ונערך כבר שלוש שנים. במהלך הסיור פגשנו כמה וכמה ציורי קיר מרשימים בגדלי ענק. מרבית הציורים נמצאים לאורך רחוב הרצל וברחובות היוצאים ממנו.
פרטים על סיור אמנות רחוב מודרך בנתניה (ובערים נוספות) תמצאו בדף הפייסבוק של דינה שגב.
הבלוגרית אילנה בר ביקרה בנתניה בשנת 2015, בדיוק כשאמני הגרפיטי ציירו בה את הציורים אותם ראינו. מעניין לקרוא על המיזם דרך העינים שלה.
עוד ערים עם אמנות רחוב מעניינת
בשנים האחרונות ביקרתי בעוד כמה ערים בהן גיליתי איזורים ושוכנות עם אמנות רחוב מעניינת עליהם כתבתי בבלוג.
איינדהובן בדרום הולנד, היא עיר ששמה לעצמה לקדם את התרבות האורבנית ולכן משקיעה ביותר באמנות רחוב ואף מתהדרת במתחם רכיבה על אופניים שכולו מוקף באמנות רחוב.
בטאלין אשר באסטוניה, מספר מתחמים תעשייתיים לשעבר שהפכו לחממה לאמנות רחוב.
שכונת זאספה בעיר גדנסק בצפון פולין היא מוזיאון פתוח מרשים המשלב בין בנייה קומוניסטית לאמנות רחוב.
שכונת אוז'ופיס בוילנה מקבצת בתוכה מספר ציורי קיר מרשימים וגם פסלי רחוב.
בקובנה, שבליטא, סצינת אמנות הרחוב פורחת ועולה והם אף הוציאו מפה מיוחדת בעקבות ציורי הקיר של העיר.
עוד המלצות על אמנות רחוב
קרקוב – המלצה של ינינה זלסלבסקי אפק
ברצלונה – המלצה של ניני אטלס
זגרב – המלצה של טל ברייט
פירנצה – המלצה של איילת גזית
ניו יורק – המלצה של חן אנני דודקביץ' וגם המלצה של טובה מאיו
חיפה – המלצה של אורה גזית
רייקיאוויק – המלצה של נטע קלימי עילם
ירושלים – המלצה של רחל לבון
אוזבקיסטן – המלצה טרייה של ינינה זלסלבסקי אפק
יצירה ארעית – פוסט מסכם על גרפיטי בבלוג אוספת אוצרות של רבקה קופלר.
כמו בכל מסיבת יום הולדת גם במסיבה הזו מחלקים בסיום שקיות הפתעה לחוגגים.
ההפתעה שלי היא לחובבי אמנות הרחוב. גיליתי אתר ואפיליקציה בשם street art cities שמאפשרים למצוא ציורי קיר ב431 ערים ברחבי העולם. street art cities פונה הן לאמני רחוב ומאפשר להם להצג את העבודות שלהם והן לקהילת חובבי אמנות הרחוב וגם מעודד תיירים לסייר בעיר בעקבות אמנות הרחוב.
באיזו עיר גיליתם אמנות רחוב מעניינת במיוחד? ספרו לי בתגובת ואל תשכחו להצטרף לרשימת התפוצה.
תודה רבה שהצטרפתם לחגיגת הבלוגולדת של 'רואה עולם', מוזמנים להמשיך ולחגוג במסיבת הרחוב.
29 Comments
אני מאוד אוהבת אומנות רחוב! בביקור הלפני אחרון בלונדון עשיתי סיור בהדרכה עצמית (עם מידע שאספתי מהרשת) באזור של בריק ליין והיה נפלא. דווקא מהמנהרה ליד ווטרלו התלהבתי פחות. אבל ככה זה עם אמנות רחוב, משתנה תדיר.
אני אשמח לממש את סיור האוכל בברלין (העיר מהרשימה שיש סיכוי הכי גבוה שאגיע אליה בעתיד הנראה לעין למרות שאני משתוקקת להגיע גם לברצלונה מתישהו).תודה!
תודה רבה על התגובה ועל ההמלצה על בריק ליין. אני מתגעגעת ללונדון….:-)
געגוע ללונדון זה מצב קיומי…
מזל טוב! יצא פוסט צבעוני מאוד, כיאה לחגיגה. גם אני חולקת איתך את האהבה לאמנות רחוב.
ואת סיור האוכל הייתי שמחה לעשות כנראה ברומא 🙂
תודה רבה ליען, איזה כייף שאנחנו חולקות עוד אהבה עירונית….
מיכל שלום אני נרשמתי לא מזמן לבלוג שלך ונהנית לקרוא את המלצותיך.
גם אני חולקת איתך את האבה לאומנות הרחוב והייתי שמחה להצטרף לסיור כזה בבודפשט לשם אני נוסעת בנובמבר. אשמח אם תוכלי לסייע לי בקבלת הקופון הנדרש לסיור .
יום הולדת שמח
תודה רבה אניטה על התגובה, מאחלת לך הנאה בסיור בבודפשט. לגבי הקופון – זו הגרלה שעורכים בביטמוג'ו, הם אחראים על הקופון, מקווה עבורך שתזכי 🙂
מקסים!!
מוזמנת להוסיף לרשימה גם את ולנסיה שהדהימה במיוחד בציורי הקיר שלה!
יש לך אחלה בלוג!
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1815829615108491&id=1656132197744901
תודה רבה מיכל, שימחת אותי עם התגובה. כייף להכיר גם את הבלוג שלך. ותודה על ההמלצה על ולנסיה.
מיכל – בלוגולדת שמח! מאחלת לך עוד המון שנים טובות בבלוג!
הפוסט עצמו מהמם, אני מאוד אוהבת אומנות רחוב.
הייתי שמחה לקבל סיור מאפליקציית בייטמוג'ו בעיר תל אביב!
תודה רבה סהר, אני חושבת שהרבה בלוגרים של טיולים שכותבים על ערים אוהבים אמנות רחוב בגלל הויזיאוליה החזקה של ציורי הקיר והאורבניות שלהם, זה חיבור די טבעי, לא? ואהבתי את הבחירה שלך בתל אביב!
בלוגולדת שמח! פוסט מקסים! גם אני מתלהבת מגרפיטי עירוני וציורי קיר. מקום שלא הוזכר הוא LX FACTORY בליסבון. מתחם אומנים שהוא חגיגה גדולה לעיניים!
תודה רבה מיכל, את אכן צודקת לגבי ליסבון. אמנם לא הייתי בליסבון, אבל קראתי על המתחם הזה ואני מאד רוצה להגיע אליו!
בלוג הולדת שמח וססגוני!
בחרת בדרך שמחה ויפה לחגוג את ציון הדרך הזה. זה לא מפתיע איך אמנות הרחוב תפסה תאוצה ומלהיבה את עיניהם ולבם של מטיילים רבים שמגיעים במיוחד למקומות ידוכץעים כדי להתבשם מהמראות.
ריכזת כאן מקבץ מרשים של יצירתיות חוצה גבולות. אין לי ספק שאיעזר בהפניות שכאן כשאגיע למקומות שברשימת החלומות שלי.
תודה רבה אילנה, על האיחולים ועל ההשתתפות בפוסט. בשיתוף פעולה הבא עם בלוגרים תהיה לך גם פסקה משלך..:-) .עבורי אמנות רחוב היא המשך ישיר של האהבה שלי לאדריכלות, מבחינתי זה עוד מימד עיצובי של המבנה או הרחוב, מימד שנוסף לו בשלב מאוחר יותר.
מיכל, יא מקסימה, בלוגולדת שמח!
מוסיפה להמלצות הנהדרות הללו את ערד, שבה יש ציורי קיר מהממים ופסלי רחוב בכל כיכר. העיר מלאה אמנים שפותחים בתיהם ונותנים הסברים על היצירות שלהם.
ולמרחיקי לכת- בגואטמלה סיטי ישנה שכונה מתפתחת, באזור עתיק, שנצבעה לאחרונה בהמוני גרפיטי ססגוני ובכל פינה ניתן למצוא בה בית קפה או מסעדת טאקו מעוצבת. בקיצור – שווה!
עינת, תודה רבה רבה על ההמלצות השוות – גם הקרובות וגם הרחוקות!!!!!
מזללל טווווב! 5 שנים, חתכ'ת ציון דרך. ששתמשיכי לעשות מה שאת אוהבת, ולכתוב על זה, לרווחת כולנו!
איזו נדיבות זה לחגוג יומולדת באירוח של בלוגים אחרים. מקסים מקסים וכל כך מעשיר. ממש לגזור ולשמור ליום שאפשר בו ללכת לטייל, וירטואלית, ברחבי אמנויות הרחוב ובכל הבלוגים.
וכל הכבוד שאת גם כוללת גרפיטי בארץ. יעד שיכול לבוא בחשבון אפילו לטיילנית כורסה כמוני 🙂
תודה רבה לאה על הברכות, מאמצת לליבי את האיחולים שלך!!!! אני מוקירה את הנדיבות של חברי הבלוגרים שבאו להתארח אצלי בבלוג ביום חגי 🙂
מאחלת לך לקום מהכורסא ולגלות גרפיטי בארץ (גילוי נאות: גם אני עדיין לא סיירתי במעוזי הגרפיטי בארץ).
כל כך הרבה לוקיישנים נבחרים שווים. איך מחליטים?
מטילים מטבע…:-)
אווו חמש שנים זה המון זמן ,בהצלחה והמשך עבודה ויצירה מהנה וטובה לך
תודה רבה מיכלי 🙂
וואו מיכל זה מרתק! מאז שביקרתי לראשונה בברלין לפני שנים, אני נמשכת מאד לטיול בעקבות גרפיטי. נהדר להכיר גם בלוגים חדשים. בלוגולדת שמח, לעוד חמש עשרה שנים מוצלחות כאלה לפחות!
תודה רבה שירה, גם אצלי זה התחיל בברלין והתחזק בבודפשט 🙂
דרך מעולה לחגיגות בלוגהולדת.
אני לא יודעת איך לא נכנס לפוסט גם ירושלים – אזור השוק של מחנה יהודה. 🙂
ולגבי הבייטמוגו, עשיתי סיור לפני כמה ימים בברצלונה והיה מעולה! ממליצה בחום.
תודה רבה שיר ים, יש לינק לפוסט של רחל לבון על ירושלים 🙂 ואיזה כיף שאהבת את הסיור בברצלונה, מקווה גם להגיע לשם ולעשות אותו.
פוסט מרתק!!! אני גרה בפלורנטין ונהנית מאומנות הרחוב בשכונה אבל גרמת לי לרצות לצאת אל מחוץ לשכונה ולבחון אומנות רחוב ברחבי העולם.
תודה רבה ירדן על התגובה, ממליצה להתחיל באמנות הרחוב במדינות מזרח אירופה, אני מצאתי בהן דברים מאד מעניינים.