עשרה טיפים לטיול מוצלח בעיר התעלות
"את האמא הכי גרועה בעולם"
"למה לקחת אותנו בכלל לכאן?"
"אני שונאת את אמסטרדם הזו!!!"
משפטים אלו ואחרים הוטחו בי בפתח של מסעדה סגורה, בשעת צהרים מאוחרת, בשכונת דיי נידחת באמסטרדם.
הייתה זו המסעדה השנייה הסגורה ברצף, אליה הובלתי את ילדי ובן זוגי.
בשלב הזה המתבגרים כבר גוועו ברעב וכילו בי את זעמם. ובינינו, הזעם היה מוצדק, באותו יום עברתי על הכלל הבסיסי בטיול עם מתבגרים – אסור לאפשר להם להיות רעבים.
ולמרות האמור לעיל, הביקור באמסטרדם, עם שני מתבגרי, הוכתר כמוצלח.
אני מזמינה אתכם להצטרף לטיול שלנו ולגלות איך לשרוד את אמסטרדם עם מתבגרים, מוזמנים גם לקבל מסלול טיול באמסטרדם עם ילדים.
נתחיל עם שיר ששייך לז'אנר שהמתבגרים שלי מכנים "שירים של זמרים זקנים":
אוכל
מתבגרים = רעבים. את זה למדנו על בשרנו לאורך כל הטיול. אמנם הכינותי מראש רשימה של מסעדות שוות באמסטרדם, אבל כאמור הן לא תמיד התאימו לשעת הרעב של הילדים – לפעמים המסעדה הנבחרת הייתה סגורה, לפעמים מלאה, לעיתים קרובות יקרה מדי או לא היה בה מזון תואם לנערה שנמנעת מגלוטן או לאביה הצמחוני. למען הגילוי הנאות אציין כי שני המתבגרים שלנו אינם בררנים באוכל, הם חובבי מזון אסייתי ומוכנים לנסות מטבחים בינלאומיים מגוונים.
אולם בשעה שכבר התיישבנו במסעדה, ברב המקרים שיחק לנו המזל ויצא לנו לאכול בכמה מסעדות שוות במיוחד:
Trust מסעדה בשוק אלברט קויפ – הגימיק של המסעדה שאין מחירים על התפריט וכל אחד משלם על פי ראות עיניו. האוכל היה מאד טעים ואני מקווה שהמצלחנו לתמחר נכון.
Waterkant – מסעדה סורינמית על גדות התעלה עם אווירה מדליקה ואוכל אוריינטלי טעים.
tawazo – מסעדה פקיסיטנית ברחוב שסמוך לדירה שלנו. נכנסנו אליה במקרה, אחרי שלא מצאנו מסעדה, התלבטנו האם פקיסטן היא מדינת אוייב ואחרי שהחלטנו שלא, הרווחנו ארוחה מיוחדת (בסגנון המטבח ההודי), חריפה ולא יקרה.
Addis Ababa – מסעדה אתיופית. גם מסעדה זו שכנה בסמוך לדירה שלנו. האווירה וחווית האכילה במקום נהדרת. האוכל מעניין, אם כי אני מעדיפה את האוכל האסייתי.
לינה + וויי-פיי
שכרנו דירה בשכונת מגורים סמוכה לוונדלפארק ברחוב Vondelkerkstraat הקטנטן. היתרון בדירה בשכונת מגורים היא תחושת הבית שהיא מקנה לילדים. יש משהו נעים בלהתגורר בסמוך לפארק ירוק, מרחק יריקה מרחוב ראשי שבו שפע של מסעדות, חנויות ובתי קפה שמכוונים למקומיים ולא לתיירים.
באחד הערבים, לאחר ארוחת ערב בדירה, השארנו את שני המתבגרים בדירה ויצאנו לבילוי זוגי בבית קפה סמוך. ביום אחר אפשרנו להם לישון עד מאוחר ונפגשנו עם חברה בבית קפה בפארק, כולל צעדת בוקר מרעננת בפארק הירוק.
וזה מוביל אותי לתת טיפ הבא – בחרו דירה עם וויי-פי או דאגו להם לחבילת גלישה. למרות הפנטזיה לנתק את הילדים מהניידים/טבלטים במהלך החופשה, במציאות זה לא עובד ורק יוצר מרמור או תסכול. מתבגרים זקוקים לחמצן שלהם וברגע שהם מחוברים אליו אתם יכולים לקחת לעצמכם פסק זמן זוגי בלי רגשות אשם.
קניות
חכם סיני, או שמא היה זה חכם הולנדי, אמר "קודם כל תקנו לילדים את מה שהם רוצים ואז תזכו לשקט" זה עבד יפה מאד במקרה שלנו. על הבוקר ציידנו אותם במילקשייק בסטארבאקס והיעד הראשון אליו נכנסנו הייתה חנות וואנס במתחם תשעת הרחובות.
אח"כ היה לנו די והותר זמן ליהנות משיטוט ברחובות העיר, בין התעלות והרחובות הקטנים של מתחם תשעת הרחובות ושכונת היורדן, עד כמובן לרגע בו הם חזרו להיות רעבים, ע"ע סעיף 1.
ואפרופו מתחם תשעת הרחובות והיורדן – נכון שהוא כבר הפך לתיירותי, אבל עדיין מומלץ ביותר. כדאי להתחיל ברחוב Runstraat להמשיך לאורך תעלת Keizersgracht ולא לפספס אף רחוב קטן מימין ומשמאל לתעלה, עד שמגיעים לרחוב המיוחד Haarlemmerstraat /Haarlemmerdijk , להלך בו לכל אורכו ולחזור דרך היורדן ותעלת Prinsengracht היפה.
סלפי
פעם הם אפשרו לי לצלם אותם לאלבום המשפחתי בכל מקום ובכל עת. כיום הם מוכנים שאצלם אותם בכל מיני פוזות ופרצופים רק עבור האינסטגרם, אבל בעצם הם בעיקר מעדיפים לעשות סלפי לבדם. אמסטרדם מזמנת הרבה לוקיישנים מדליקים לסלפי, מה שהוסיף עניין לשיטוט ואפילו, פה ושם, הם הואילו בטובם לשתף פעולה עם גחמות הצלמת.
עיצוב
אמנם בטיול עם מתבגרים עסקינן, אבל אני על שיטוט בחנויות עיצוב לא מוותרת ואמסטרדם מהווה כר פורה לחנויות עיצוב נהדרות כדוגמת סטודיו droog, החנות שמשמשת גם כבית קפה – Friday Next, החנות על גדות התעלה – The Frozen Fountain, החנות שהגעתי אליה במקרה restored והחנות שלקח לי הרבה זמן למצוא raw materials.
אפילו המזכרות לתיירים של ההולנדים מעוצבות באופן שעושה חשק למהר ולרכוש…(ורכשנו, אלא מה…).
שווקים
אני לא יודעת אם זה בגלל שהרגלנו אותם מינקות להסתובב בשווקים או בגלל שהשווקים באמסטרדם מדליקים וצבעונים במיוחד, אבל להפתעתנו הילדים מאד נהנו בשווקים בהם ביקרנו – שוק אלברט קוייפ בשכונת pijp הקולית עתירת בתי הקפה והמסעדות, שוק ווטרלופליין המפורסם ואפילו שוק הספרים הקטן והחמוד בכיכר spuy.
בשני השווקים הראשונים גם שילבנו אכילה באחת מהמסעדות שנמצאות בשוק ואולי זה הסביר את הסבלנות שלהם לשוטט בין הדוכנים לאחר שהשביעו את רעבונם.
משחק בלשי
לפעמים צריך להיות יצירתי על מנת לעניין את המתבגרים. "נאלצנו" לבלות שעה במתחם עתיקות, המתבגרת התייחדה עם הנייד שלה ואילו אני והבכור המצאנו משחק בו על כל אחד למצוא ברחבי המתחם הגדול חפץ כלשהו, על סמך רמזים שניתנים לו מראש. המשחק הזה זכה להצלחה מרובה והעביר בנעימות את הזמן במתחם. אנחנו שוקלים לרשום על זה פטנט ופורמט לשעשועון טלוויזיה.
פארק
כשהילדים היו קטנים תמיד חיפשנו פארקים כדי לשבור את המולת העיר וכדי להאכיל ברווזים וסנאים. ברווזים אנחנו כבר לא מאכילים, אבל גילינו שהמתבגרים עדיין אוהבים הפוגות ירוקות בפארק, בין אם זה צעדת בוקר בפונדלפארק הסמוך לדירה או הוצאת אנרגייה בwestergasfabriek – פארק ומתחם משוחזר אליו הגענו בחיפוש אחר מסעדה.
אופניים
הפספוס של הביקור. תכננו לשכור אופניים בפארק ואיכשהו לא יצא. בכל מקום בעיר יש נקודת השכרת אופניים וסביב הפארק על כמה וכמה. אז נכון שלפעמים הפארק עמוס וחלק מהאנשים רוכבים כמו מטורפים, אבל עדיין אני חושבת שמתבגרים מאד ייהנו מרכיבה.
וכל הפיסקה הזו הייתה בעצם רק תירוץ כדי לשים את שלל תמונות האופנים שצילמתי באמסטרדם….
מגניבות
בסופו של דבר מה שהכי חשוב למתבגרים זה להיות 'מאגניבים' ואמסטרדם נתפסת אצלם כעיר 'מאגניבה' וזה כפי הנראה מה שגרם להם להתלהב מהעיר ולפזר תשבוחות על הביקור בה.
בשורה התחתונה, לטייל עם מתבגרים זה לא פיקניק. אבל לצד החסרונות וההתמודדויות עם הקריזות של גיל ההתבגרות, גילינו הפעם גם שני יתרונות – אפשר להשאיר אותם לבד ולבלות בעיר בזוג, ובניגוד לילדים קטנים – קל לשוטט איתם הרבה שעות בתנאי שמספקים להם מזון ומשקה וקצת שופינג לנשמה.
תשובת המתבגרים לשאלה איך היה באמסטרדם: היה ממש כייף!!!!
מ
יש לכם טיפים לטיול מוצלח עם מתבגרים? אתם מוזמנים לספר לי עליהם בתגובות.
רוצים לקרוא עוד טיפים על טיול עם מתבגרים? כנסו למתחם המתבגרים.
מוזמנים לקבל את המדריך לשלושה ימי טיול באמסטרדם עם ילדים ו/או מתבגרים
מה עוד עשינו בחופש המשפחתית שלנו? בואו לגלות מסלולי טיול בפריזלנד
מסיימת את הביקור בחוצות אמסטרדם עם להקה שמקובלת הן עלי והן על המתבגרים שלי:
טרמינל » הולנד »
8 Comments
מיכל, הפתיחה שלך לפוסט היתה בום בפנים. בטח קשה לשמוע את כל זה. אני מאוד מעריכה את הכנות. מסכימה עם כל התובנות והטיפים שלך. טיול הוא לא הזמן לחנך ולהקנות הרגלים בעניין הסמרטפון ובכלל. המשחק שהמצאת עם הדר מקסים ומזכיר לי שבטיול בברייטון המצאנו לעצמנו משימה למצוא את הטבעת הכי יקרה ברחוב והרגשנו כמו במירוץ למיליון, אבל המשחק שלכם יותר מגניב. הצלחת אפילו לתת טיפים, על הדרך, לחנויות עיצוב ולמסעדות (מעריצה אותך שהתעקשת להגיע לחנויות מסוימות ולכתובות ספציפיות שרשמת. אני ויתרתי למען שלום הבית). מצאתי את עצמי מזדהה גם בנוגע למזכרות המעוצבות ולחלונות הראווה המגניבים. אמסטרדם קולית ומגניבה ברמות (והולנד בכלל) וגם אני ראיתי חנויות יפהפיות שהכילו גם מזכרות וכל כך התפעלתי מהן.
תודה זיוה, האמת שהפתיח לא מייצג את האווירה הכללית שהייתה באמסטרדם, כי בסה"כ הם מאד אהבו אותה, אבל הוא כן מייצג את ההבנה הבסיסית שאסור להביא מתבגרים לכדי רעב ולא לסחוב אותם למסעדות נידחות שקראתי עליהן בבלוג מקומי…:-) ואכן החנויות והחלונות באמסטרדם כל כך יפים ומעוריי התפעלות.
לא רק מתבגרים… גם "בעלים" – לא רעב ולא פיפי אחרת 2 הדורות מתחרפנים
צודקת גם בעלים…:-) אבל פעם הרבה פעם הוא ילד/מתבגר נוסף….
פוסט מעולה. העלית נקודות שכלל לא חשבתי עליהן לקראת הטיול המשפחתי..
תודה רבה רונית ואת מוזמנת לשאול אותי שאלות גם בפרטי.
בפעם הראשונה קראתי את הפוסט בשביל הכיף. עכשיו חזרתי אליו שוב כדי לתכנן את הטיול. רשמתי לעצמי כמה מקומות מעניינים 🙂
איזה כייף שיכולתי להיות לעזר