בוקא סיורים – טיולים קולינריים בתל אביב

04/11/2021
בוקא סיורי אוכל בשכונת התקווה תל אביב

Bhuka Tours – סיורי אוכל "לא סבירים" ברחבי הארץ

 

מי אתם בוקא סיורים? 

אנחנו מתעסקים עם אוכל, עם תרבות ועם אנשים כבר כמה שנים, ומטיילים מלא – בארץ ובעולם. תמיד תהינו למה נראה שכשמטיילים פה באופן מודרך חסר משהו. למה האווירה הארכאית-בית ספרית הזו, למה הכל מרגיש ליד. אחרי שסיימנו לתהות, קמנו מהכיסא והחלטנו להיות מה שחסר, ועל הדרך גם לעבוד בדרים-ג׳וב שלנו.

אל מוני כחלון ואסף סלנט, חברי ילדות והיזמים שהקימו את בוקא, הצטרפו במהלך הדרך חבורה מאוד מוכשרת ומנוסה של מדריכים: אנשי במה שחיים ונושמים את המקומות בהם הם מדריכים. אה, והם גם מתים על אוכל, שותים יין כאילו הם מבורדו ומאוד אוהבים אנשים.

לאתר של בוקא – סיורי אוכל

 

איך ולמה התחלתם להוביל סיורים קולינריים?

האמת היא שלפני שהתחלנו להוביל סיורי אוכל, לפני קצת יותר מ-4 שנים, פשוט יצאנו לסיורי אוכל בעצמנו לעצמנו. הסתובבנו בשכונות ואזורים שעניינו אותנו ושאף פעם לא היינו בהם וחיפשנו מקומות עם אוכל מעולה לאכול בהם. מהר מאוד הבנו שמה שמעניין אותנו לעשות הוא לספר סיפורים ושהאוכל עצמו הוא הכלי  שהכי מעניין אותנו לעשות את זה דרכו. משם הדרך לסיורי אוכל כבר הייתה ברורה וקצרה.

 

אלו סוגי סיורים יש לכם?

אנחנו מציעים סיורים פרטיים בעברית ואנגלית לאורך כל השבוע, לצד סיורים פתוחים לקהל הרחב בסופי השבוע. הסיורים שלנו יכולים להיות מותאמים לצמחוניים, טבעוניים, שומרי כשרות עם תעודה ונמנעים מגלוטן. הסיורים מונגשים לאנשים עם מוגבלות תנועתית ויש לנו סיור שיתאים לכל שעה ביום: בוקר, צהריים או ערב.

יש לנו למעלה מ-10 סיורים שונים ככה שכל אחד יכול למצוא את עצמו אצלנו: מכירים מעולה את ת"א ואי אפשר לחדש לכם? תנו לנו להפתיע אתכם. רוצים סיור פרימיום שכולל מסעדות שף? אין בעיה בכלל. מחפשים סיור לקבוצה גדולה ממש? אנחנו על זה. חשבתם לסיים את הסיור בדרינק במקום יפה או לחלק מארזי מתנה מהשוק בסיום הסיור? אנחנו יודעים למצוא את הפתרונות שיתאימו לכם.  

בוקא סיורי אוכל בתל אביב

מה הם כוללים? 

הכלי שבאמצעותו אנחנו מספרים סיפורים הוא אוכל, לכן אף פעם לא תמצאו אותנו מדריכים סיורים שאין בהם ערימות של אוכל ומ-ל-א יין. מדגים מלוחים, קוגל או צ'ולנט בסיור שלנו בבני ברק, דרך ביקור במוסדות הותיקים של השכונה ופתיחת שולחן של הביוקר בשיפודייה בסיור הערב שלנו בשכונת התקווה, עבור באוכל אריתראי, סודני, קנטונזי  או טורקי בסיור שלנו בנווה שאנן או הפיצה הכי טובה בעיר ועוד מלא מנות מושחתות בסיור שלנו בפלורנטין ועד לחגיגה מהבלקן וממעוזי ההיפסטרים  בסיורים שלנו בשוק לוינסקי או ביפו ושוק הפשפשים: יש לנו הרבה מאוד מה להציע לכם (:

 

מה מייחד את הסיורים שלכם?

קודם כל ומעל הכל – האנשים. המדריכים שלנו מוכשרים לאללה, סופר מנוסים וכריזמטיים. חוץ מזה, אנחנו מתנגדים למונח "טעימות" ומתעקשים לקרוא לסיורים שלנו "סיורי אוכל": מהסיורים שלנו יוצאים שבעים בטירוף,  ואם תרצו גם שיכורים. אנחנו מכוונים תמיד להגיד משהו חדש, אחר ומורכב במהלך הסיורים שלנו, בין אם אנחנו יוצאים למקומות הפחות מוכרים של העיר כמו אזור התחנה המרכזית, בני ברק ושכונת התקווה, ובין אם זה  מקומות מוכרים יותר כמו שוק הכרמל וכרם התימנים, שכונת פלורנטין ושוק לוינסקי. אלה סיורים שמשאירים סימני שאלה בנוגע למרחב המרתק והאחר בו הם מתקיימים ולא מפחדים לגעת בנושאים רגישים ונפיצים. התוצאה היא חוויה כיפית, טעימה ואורגינלית, שמציגה את היפה והטוב לצד המורכב – חוויה שאנחנו אוהבים לקרוא לה "לא סבירה". ממש לא מזמן פתחנו סיור חדש בשוק מחנה יהודה ושכונת נחלאות, ובקרוב יפתח סיור מאוד לא סביר גם בחיפה.

 

מה זה Bhuka Box?

רק הדבר הכי מגניב שאי פעם עשיתם. לקחנו את הסיור המעולה שלנו בשכונת התקווה והפכנו אותו לסרט שלא ראיתם כמוהו. צירפנו אליו אוכל ויין מעולים מהמקומות שהופכים את השכונה למה שהיא, ארזנו הכל יפה יפה וזה בדרך אליכם.

קצת יותר בפירוט: Bhuka Box היא חבילת אוכל זוגית מהממת שמגיעה עד אליכם עם שליח, ויחד איתה אתם מקבלים סרט ברמה אחרת. הסרט יספר לכם על האנשים והסיפורים שעומדים מאחורי מה שאתם אוכלים, וידריך אתכם איך לטפל באוכל (טיפול קליל ביותר, אם בכלל). זה בעצם כמו סיור אוכל, רק אצלכם בבית.

זה לא עוד ארגז משלוחים, זה האירוע המושלם לאנשים שאוהבים אוכל ויין ורוצים לעוף. זה מרגש, זה טעים, זה מה זה הדבר הזה שעשיתי כרגע ומתי עושים את זה שוב.

בוקא סיורי אוכל בתל אביב

Photo by https://www.shanicario.co.il/ | 0549080777

 

 

מה הדבר שאתם הכי אוהבים בסיורים?

האנשים. בין אם זה הלקוחות שמגיעים לסיורים שלנו, הספקים שלנו או האנשים שאנחנו פוגשים בדרך – המפגש האנושי הוא מה שמניע אותנו ונותן לנו דלק לצאת לדרך עם ניצוץ בעיניים כל פעם מחדש, אלפי קבוצות כל שנה, בגשם, בקיץ החם, במגפות כלל עולמיות ושאר ירקות.

 

איך עברה עליכם תקופת הקורונה?

האמת שבאופן די מפתיע זו הייתה תקופה מרגשת ומאתגרת שפתחה לנו אפיקים חדשים. אחרי השוק הראשוני וההסתגרות בבית, תקופה שהיא ההפך הגמור ממה שאנחנו אוהבים ויודעים לעשות, ישבנו עם עצמנו וחשבנו: איך אנחנו ממשיכים לספר סיפורים דרך אוכל כשאנשים סגורים בבתים שלהם? כמה ימים אחר כך כבר כתבנו את התסריט ל-Bhuka Box וחיפשנו מעצבת אריזות. כשה-Bhuka Box  יצא לדרך הוא התפוצץ לגמרי ושמחנו לראות שאנשים אוהבים, מתעניינים וקונים את הפורמט החדש שפיתחנו. מעבר לפרנסה ותעסוקה בתקופה המתאגרת ההיא, ה-Bhuka Box היה (ועדיין) מקור לגאווה גדולה עבורנו.

 

מהם התכנונים שלכם לשנה הקרובה?

לפתוח סיורים במקומות חדשים שעוד לא הגענו אליהם, לפגוש אנשים שעוד לא פגשנו ולהמשיך להעלות את הרמה שלנו כל הזמן.

 

ולסיום המלצה קולינרית לשכונת התקווה?

לפתוח שולחן של שיפודים וסלטים אצל ניסים ברח' המבשר. לא לוותר על החלאוויית וגם לא על הסלט שנחתך במקום. אם אכלתם הרבה יותר ממה שתכננתם ו\או התמכרתם לפיתות שלו אל תבואו אלינו בתלונות אחר כך (:

 

לאתר של בוקא סיורים קולינריים

טלפון/וואטסאפ 053-3903431

בוקא סיורי אוכל בתל אביב שוק הכרמל

Photo By https://www.shanicario.co.il/ | 0549080777

 

טרמינל » אינדקס יזמי תיירות » בוקא סיורים – טיולים קולינריים בתל אביב

תגובות פייסבוק

לקריאה נוספת

Leave a Comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com