ניו יורק סטייט אוף מיינד

25/03/2018
המלצות למקומות מעוצבים בניו יורק. צילום: סיון אסקיו

המלצות למקומות מעוצבים בניו יורק

 

היא הגיחה לחיי היישר מאמריקה, לפני קצת פחות משנה, ג'ינג'ית, מתולתלת עם הרבה סטייל, פלפל, שנינות וכשרון כתיבה.

הכרתי אותה דרך קבוצת בלוגריות משותפת, אבל בהמשך היחסים עברו לפסים אישיים.

לפני פחות מחודש היא הוציאה את ספרה הראשון ׳שבע שעות אחורה | מדריך לאוהבי ניו יורק׳. ספר עם סטייט אוף מיינד ניו יורקי שמגלה את התפוח הגדול ממבט של מקומית, ישראלית, אמריקאית. אלבום מרהיב של מסלולים, המלצות, סיורים, אוכל, קניות, סודות, הסטוריה וסיפורים אישיים.

קבלו את האחת והיחידה  – אנני חן דודקוביץ' בעלת הבלוג 'באמא שלי' שהגיעה אול דה וויי מניו יורק סיטי פינת אבן יהודה להתארח כאן, עם שבע המלצות למקומות מעוצבים בניו יורק.

 

 

Concrete jungle where dreams are made, oh, there’s nothing you can’t do, now you’re in New York. -Jay-Z

 

ניו יורק היא הכל. היא כסף, אוכל, תרבות, עונות, אנשים, עיצוב. עיצוב. עיצוב. הכל שם עיצוב – מלמעלה בהארלם עד השפיץ של מנהטן. מלונג איילנד עד הגשר לניו ג׳רזי. כל פריט בה מעוצב ומתוקתק. שום דבר לא נשאר עזוב כבדרך אגב. הכל מתוכנן, מחושב, וכן, שוב – מ ע ו צ ב.

עיצוב חולש על כל זוויות החיים בניו יורק – החל מהלבוש של היפות והעשירות באפר איסט סייד, דרך הגלריות בצ׳לסי, ועד לחנות מוצרי הנייר בווסט ווילג׳  או לספות בסלון של הסלבז שגרים בטרייבקה. והנגישות של הכל….לא רק ליהנות בעיניים, גם עשרות אפליקציות שדרכן רק עושים אפצ׳י וכבר החלפת את השזלונג מהעור בצבע צהוב חרדל ללאב-סיט מסאטן מטאלי בצבע של כנפי פייות אוזבקיות. הכל הולך.

אבל ממש לא חייבים לגור בניו יורק כדי לעטוף את עצמך בכל היופי והחדשנות של עולם העיצוב. אפשר לנשום קצת אבק כוכבים מקרוב קרוב ואפילו לחזור הביתה עם שלל שנכנס למזוודה. רק לשים לב שההיפר-אקטיבי בן ה 9 לא במקרה עובר ליד הקרדיגן החדש-ווינטג׳ המעוצב של vince בול בשניה שהוא סיים את הג׳לי דונאט ופתאום הלבן הפך לוורסיה של 50 גוונים של אפור. תרתי משמע.

אז איפה רואים עיצוב? לא היתה ברירה, הלכתי לחפש. מישהו, מישהי צריכה לעשות את העבודה הקשה.

 

שבע המלצות למקומות בניו יורק

Williams Vale Hotel. צילום: סיון אסקיו

 

Bowne Printers, South Street Seaport

חנות דפוס עתיקה. סטודיו להדפסות ועיצוב שהוקם ב־ 1776, וכיום משמש מוזיאון וחנות. הילדים ואתם תוכלו ממש לחוות את כל תהליך הדפוס, ללמוד קצת היסטוריה של המקום ולבחור פריט דפוס למזכרת. חוויה למשפחה כולה. מוצרי נייר יפים מאוד, מדפסות מתחילת המאה הקודמת, הסברים נהדרים לילדים על תהליך ההדפסה.

נכנסנו באמצע השבוע אחר הצהריים, כשתיארתי לעצמי שלא יהיו יותר מדי אנשים. אחד מעובדי המקום הראה לילדים איך הכול עובד, כולל הדפס של השם שלהם במכונות הישנות. עיני הילדים נצצו, והם בחרו בסבלנות את האותיות להדפסה. סובבו, סידרו, מילאו צבע והסניפו קצת טרפנטין (אורגני). בילינו שם לא מעט זמן.

St Water .209

southstreetseaportmuseum.org

המלצות לשופינג בניו יורק

Bowne Printers.  צילום:חן אנני דודקביץ'

 

Cooper Hewitt Smithsonian Design Museum, Upper East Side

קופר היואיט הוא קטן, מיוחד, עם גינה נהדרת. כולו מיועד לאוספים בתחום העיצוב, הקישוט והאסתטיקה. יש בו פריטים מ־ 240 השנים האחרונות לצד מיצגים של אמנים צעירים בני זמננו, שמותחים את הגבולות והיכולות של חומרים עכשוויים עד לקצה. חלק מהייחוד שלו הוא המבנה ההיסטורי שבו הוא נמצא, ארמון פרטי שנבנה ב־ 1902, שמהווה לעתים ניגוד חד לתערוכות המודרניות מאוד. בגלל גודל המבנה והפריטים הייחודיים, הצבעוניים והאינטראקטיביים שבו, גם ילדים עשויים ליהנות מביקור קצר.

אחד החלקים הכי יפים במוזיאון נמצא דווקא לא בתוכו אלא בחוץ. הגינה היפה והרחבה של המוזיאון היא מקום מנוחה והשראה בכרך האורבני כל כך. מדי פעם מתקיימים פה תערוכות, אירועים והפנינגים עונתיים.

St 91st .2E

cooperhewitt.org

עשר המלצות למקומות מעוצבים בניו יורק

The Hewitt Cooper Museum. צילום: סיון אסקיו

 

Beacon's Closet, Union Square

אפריטיף מתוק, צבעוני, לא קטן, חנות בגדי וינטג' שלא תבייש שום ארון של פאשניסטה מהשדרה החמישית או מסוהו. המקום התחיל כמו כל סיפור ניו־יורקי מהסרטים: בחורה צעירה עוברת מחור נידח בטקסס לעיר הגדולה, חיה מהיד לפה בעבודות מזדמנות וגרה בדירה בגודל של קופסת נעליים. ואז דרך החבר של האח, שהקים להקת רוק אנדרגראונד, היא הכירה את הזמרת, שלה עלה רעיון, ומה שהתחיל בסמטה אפלה בברוקלין חולש עכשיו על מנהטן.

אפשר להתרשם מהמבחר אפילו באתר האינטרנט שלהם -בגדי נשים, גברים, אקססוריז. אבל אין כמו לצלוח את אחת החנויות -לא רק במנהטן. הבעלים הן ארבע פאשניסטות מגניבות מברוקלין, שכל כולן הכי אימא-אדמה-תשלום-מלא-לחופשת-לידה-אוכל-אורגני-חלב-סויה-ומיינדפולנס עם עין לדברים יפים, שהשתלטו על שוק היד שנייה הניו־יורקי.

St. 13th W 10

beaconscloset.com

 

ABC Carpet & Home, Flatiron District

לפי השם אפשר לחשוב בטעות שזו חנות בסגנון של הום דיפו, אבל אוי, כמה שזה מטעה. כשהחנות /אתר /בניין /מתחם /חלל מגדיר את עצמו ואת מטרתו במילים הללו": לשנות את היחס לקניינות, כך שיופי, חוויה וקסם מתאחדים לפלטפורמה מהפכנית של מוצרים בעלי מטרה, להנחות הבעה יצירתית, לחגוג ייחודיות ולבסס את הבית כמקום קדוש ( "בחיי, לא אני המצאתי – ) מבינים שהום דיפו זה לא, ושיש פה משהו אחר ומיוחד.

בתכלס זאת חנות רהיטים שפתחה את דלתותיה ב־ 1897, ממש אייקון ניו־יורקי של עיצוב, השראה ויופי. חלל של שמונה קומות ענקיות, שמציעות ריהוט, פריטים משלימים לבית, שטיחים, תכשיטים, כלי מטבח, אמנות, מוצרי טיפוח ועוד.

מעבר לכל אלה יש גם שלוש מסעדות יוקרה, והדובדבן שבקצפת הוא אזור ייעודי להרצאות בכל תחום הקשור ל־ wellness, מעיצוב הבית ועד העצמה אישית. בין המרצים גם אייקוני תרבות כמו צ'לסי קלינטון ודיפאק צ’ופרה. אבל העיקר הוא כמובן העיצוב. עברו לאט־לאט, קומה־קומה, ושוב פנטזו על הבית, הפעם בטוסקנה או בהדסון ואלי על המים. היפרדו בנחת מהיופי וחזרו למציאות שעל רחוב ברודוויי הסואן.

Broadway 888

Abchome.com

שבע המלצות למקומות בניו יורק

 

The Willimasburg Hotel, Williamsburg,

מלון חדש, ממש מהניילונים. אחד מאותם מקומות שבהם העיצוב הוא שם המשחק בכל פינה, ספסל, גב מיטה וסף חלון.

עוד לפני שנכנסים פנימה צריכים כמה דקות להכיל את השילוב של הלבנים החומות האופייניות להיסטוריה המקומית, הגרפיטי מסביב ורחבת הכניסה במפלסים, כאילו שכחו שבניו יורק הכול צפוף ודחוס. שמונה קומות, 150 חדרים, שילוב של פעם ועכשיו. נכנסים ישר לבר עצום ומואר בעל רצפת עץ ממוחזרת, עם שולחנות ברונזה וכריות כחולות עמוקות. כיסאות בר משנות ה־ 50, ביתני ישיבה עם ספות קטיפה בצבעים עזים, מתקן בר פסיכודלי ומסעדה עם גשם של נורות מכל עבר. שילוב של עץ חשוף, צבעים ובטון.

הנוף מסביב כולל קירות גרפיטי, אתר בנייה, מדרכות רחבות ומתחמים של בתי מלאכה. גם זה אופייני לוויליאמסבורג, על רקע מנהטן הכה דומיננטית מעבר לנהר. גם אם לא לנים במלון, אני ממליצה להיכנס ללובי ולמתחם המרכזי כדי להעיף מבט ולצלם כמה תמונות.

Ave. Wythe 96

thewilliamsburghotel.com

The Williamsburg Hotel צילום: חן אנני דודקביץ'

 

Art Galleries, Chelsea

רדו מהסאבווי בסביבות רחוב  23 לרחובות העיר ותתחילו לטייל הלוך־חזור בין הגלריות. בין השדרה ה־ 10ל־ 11, בין רחובות 19 ל־ 28 בערך. המון גלריות. פשוט להיכנס ולהסתובב, אין צורך בתשלום. רבות מהן סגורות בימי ראשון ושני, ושעות הפעילות בקיץ קצת שונות. כאן, בשונה מבמוזיאון, האמנות כאן כל כך נגישה וקרובה. החלל אינטימי ולרוב לא עמוס. הגלריות ממוקמות בדרך כלל ברצף זו לצד זו, אבל לא פעם אפשר למצוא ביניהן מוסך, כניסה לבית דירות מפונפן או רמפה לפריקה ולטעינה.

הגלריות כוללות ציורים, פסלים, מיצגי וידאו, סאונד ועוד ממדים שאי־אפשר לדמיין בכלל. ולא, זאת לא אמנות כזו שבסוף הסיור תוציאו ארנק ותלכו הביתה עם יצירה, אלא אם כן משכנתם את המטוס הפרטי שלכם. אלו הן האהובות עליי במיוחד: Boone. Mary Lisson, Pace, Gagosian, אבל יש עוד רבות, ואי־אפשר לדעת איפה תהיה התערוכה הבאה שתעיף לכם את המוח. ממליצה להירשם לסיור אמנות שבו תוכלו לקבל קצת רקע על האמן, על התערוכה, ובכלל הצצה לכל התערוכות הכי שוות ממש עכשיו בעיר.

artwalksarttalks.com

chelseagallerytour.co

המלצות למקומות מעוצבים בניו יורק

Chelsea Galleries צילום: חן אנני דודקביץ'

 

First Street Green Cultural Park Graffiti, Lower Manhattan

לסיום, דבר אחרון לשטוף בו את העיניים, בקצב שלכם באוויר העירוני הפתוח. פארק גרפיטי קטן, אבל כזה שעושה את אפקט הוואו ומאפשר רקע מדהים להמון סלפיז. זהו פארק אמנות פתוח עבור שכונת הלואר איסט סייד בשיתוף עם עיריית ניו יורק, שמהווה מקום לאמנים, לאדריכלים ולקבוצות עירוניות שונות שמפתחות תכניות שונות ומתפעלות את הפארק. אבל לאדם הפשוט (אני!) זו פשוט פינת חמד בעיר, מסוג אחר.

יש שתי כניסות צנועות. ייתכן שמסביב לשתיהן יישבו זקני השכונה בסוג של פרלמנט. עברו אותם בחיוך והיכנסו. הפארק בצורת ר' ומלא בצמחייה. מומלץ לא לעשות קיצורי דרך. לכו עד הקצה, הוא ממש לא גדול.

St. 1st E 33

firststreetgreenpark.org

***

זהו, כמובן אבל שיש עוד המון מקומות, בניינים, מוזיאונים, חנויות שכולם סובבים סביב עיצוב עירוני, צבעוני, חדשני, דינאמי. הכל מהכל. בדיוק כמו העיר הזאת המטורפת ניו יורק סיטי. ממליצה להמשיך לטייל, לגלות, לספר, לצלם. ואם אתן במקרה לא….אז מבטיחה שאני.

 

גרפיטי בניו יורק

First Street Green Cultural Park. צילום: חן אנני דודקביץ'

 

השאלון המקוצר

1. לאיזה יעד בו לא היית מעולם את מפנטזת להגיע?
בעולם Bali, ההפך הגמור מניו יורק. רוגע, ים, טבע.
2. לאן את לא רוצה לחזור?
ממש קשה לי לחשוב על מקום. כעקרון אני לא אוהבת לחזור למקומות פעם שניה, אוהבת לחדש אבל…..באמת לא לחזור לאנשהו – אולי למחזות זמר
בברודוויי. מאוד אוהבת את העולם התרבותי בניו יורק, אבל מחזות זמר קצת מיציתי.
3. מה הדבר הראשון שאת עושה כשאת נוחתת בניו יורק?
זה קל – מניקור ופדיקור. אי אפשר להסתובב בעיר לא מתוקתקים והפינוק שבמכון ליד הבית …אין כמוהו.
4. למה את הכי מתגעגעת בניו יורק?
לנשום את האנרגיה של העיר על הבוקר. ללכת שכל הזמן מסביבי קורה משהו, מבלי להכנס לרכב כדי לנוע ממקום למקום – הגוף כל הזמן ער ולא מתנוון.
5. מהו בית הקפה האהוב עליך בניו יורק?
laughing man בטרייבקה.
6. מה הספר/המיזם הבא שלך?
שאלה מעולה – יש לי כמה רעיונות. כרגע בקרוב – כמה מפגשים והרצאות בארץ ובניו יורק על הדרך שעברתי – מהספה (ברילוקיישן) לספר ניו יורקי (שיצא בישראל).
 המלצות למקומות מעוצבים בניו יורק
שבע המלצות למקומות מעצובים בניו יורק

צילום: סיון אסקיו

 

תודה לאנני שעצרה לרגע את מירוץ החיים על הקו הטרנס אלטנטי ובאה להתארח כאן.

אם אתם מתכננים להגיע לניו יורק או מחפשים מתנה מקסימה לחג אני ממליצה בחום על 'שבע שעות אחורה | מדריך לאוהבי ניו יורק', (בהוצאת לאנצ'בוקס) אותו תוכלו לרכוש כאן.

מוזמנים להצטרף לרשימת התפוצה שלי ולגלות עוד ערים ומסלולים בעולם.

חג אביב שמח,

מיכל

נ.ב מנצלת את ההזדמנות לשים לסיום עוד שיר על ניו יורק שאני אוהבת.

 

 

תגובות פייסבוק

לקריאה נוספת

2 Comments

הילה לוי, תלתלים בלוג אופנה 26/03/2018 at 12:54 pm

ניו יורק הייתה ועודנה אחת האהבות הגדולות שלי. ויש לי חולצה מנומרת משגעת שקניתי לפני כמעט עשר שנים בחנות שאנני המליצה עליה (ביקון) והיא ללא ספק אחת הפנינים המתקתקות.

Reply
מיכל מנור 27/03/2018 at 11:33 am

אם יש לך חולצה מחנות שאנני המליצה עליה אז זה אומר שההמלצות של אנני מעולות…חחחח

Reply

Leave a Comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com