המשפחה המטיילת ביוון – יוון למשפחות

24/06/2023
המשפחה המטיילת ביוון

יאסו שלומית: ראיון עם שלומית יפת ביאליק

 

זה לא סוד שבשלוש השנים האחרונות התאהבתי ביוון, הכל התחיל במקרה בזכות הקורונה, בטיול לסלוניקי, ועל אותה טיסה ממש הייתה גם חברתי הטובה שלומית, הלוא היא שלומית יפת ביאליק, מחברת סדרת מדריכי הנסיעות 'המשפחה המטיילת'.

בזכות אותה נסיעה נפתח גם אצל שלומית התיאבון ליוון ולפני חודשיים היא הוציאה את המדריך התשיעי שלה 'יוון למשפחות'.

בשנים האחרונות אחרי כמעט כל ספר ששלומית מוציאה אני מראיינת אותה – כך קרה כשהיא הוציאה לאור את ספר פריז, פירנאים, אוסטריה וסלובקיה, אז כמובן שהמשכנו את המנהג והנה הראיון לפניכם:

המשפחה המטיילת ביוון

ברוך הבא לעולם – מדריך המשפחה המטיילת ביוון

 

למה יוון או איך הכל התחיל?

הכול התחיל בגלל הקורונה, ששיבשה לי לגמרי את כל התוכניות. הייתי אמורה לנסוע לרומניה, היו לי כבר כרטיסים, הטיולים היו מתוכננים והייתה גם החלטה ברורה שרומניה היא היעד הבא שלי. ופתאום – השמים נסגרו, והכול נעצר. ואז, בתוך הבלבול ובין הסגרים, נפתח פתח קטן: יוון הסכימה לקבל ישראלים!  עם קצת מזל, נחישות וזריזות  הצלחתי לנסוע – ממש בין סגר לסגר – ליוון! טיול קצר של 5 ימים לצפון יוון שהיה תחילתו של סיפור אהבה. ממש כך. התאהבתי ביוון: באנשים הלבביים, בנופים המשגעים, באווירה השלווה והמיוחדת וגם באוכל המשובח. זה היה רק עניין של זמן עד שהשמיים נפתחו באמת ויכולתי לנסוע אליה שוב שוב.

יוון| צילום: שלומית יפת ביאליק

קל מאד להתאהב ביוון | צילום: שלומית יפת ביאליק

 

מה היו האתגרים בתכנון וכתיבת הספר?

יוון גדולה ואחד האתגרים הגדולים שלי היה הצורך להתמקד. באיזה אזורים לבחור, מה להכניס ועל מה לוותר. אם הייתי בוחרת לכתוב על כך האיים – הייתה יוצאת אנציקלופדיה ולא ספר… חיפשתי את המינון הנכון בין אתרים מוכרים, שהמשפחות הישראליות כבר שמעו עליהן, לבין מקומות נהדרים פחות ידועים. בחרתי יעדים ביוון שקל יחסית להגיע אליהם ושאפשר לטייל בהם בלי נסיעות ארוכות מדי. אם מסתכלים על המפה של יוון רואים שזו משימה לא קלה, ונראה לי שהצלחתי בה. עכשיו כשהספר בידי – פתאום הכל נראה לי פשוט וברור, וזו בדיוק הייתה המטרה: לקחת יעד שנתפס כמסובך ולהפוך אותו לנגיש וקל לתכנון.

פארגה, בצפון החוף המערבי | צילום: שלומית יפת ביאליק

אתרים שקל יחסית להגיע אליהם כגון פארגה, בצפון החוף המערבי | צילום: שלומית יפת ביאליק

 

אתגר נוסף היה להעביר את ההתלהבות שלי מיוון לקוראים. הרבה פעמים כשאנשים חושבים על יוון הם מדמיינים חופשת בטן גב, בין המלון לבריכה לחוף הים. יוון היא כל כך הרבה יותר מזה. נכון ,יש הרבה חופים (וזה בהחלט מאתגר לכתוב עליהם באופן שלא יחזור על עצמו) והחופים והים הם חלק בלתי נפרד מטיול ביוון, אבל יש גם שבילי הליכה מרהיבים, וערים מעניינות, וכפרים מקסימים, ואטרקציות כמו רפטינג וקניונינג וקייקים, וסדנאות משפחתיות, ופארקים ומוזיאונים וגם מצודות ואתרי ארכאולוגיה שהתגלו כמלהיבים לכל המשפחה. כל זה מחכה לנו, במרחק שעתיים טיסה.

המשפחה המטיילת ביוון

יוון זה גם שבילי הליכה | צילום: שלומית יפת ביאליק

 

מה כולל הספר?

בחרתי להתמקד בשישה אזורים, והספר מחולק בהתאם: אזור צפון יוון ההררית – אזור שכולל את כפרי זגוריה וצומרקה וגם את אתר המנזרים התלויים המדהים – מטאורה; אזור סלוניקי הכולל גם את העיר עצמה וגם את חצי האי חלקידיקי ואת הר האולימפוס; חצי האי פיליון, חצי אי שהוא לא מאוד גדול אך יש בו כל כך הרבה. הוא אהוב במיוחד על משפחות ישראליות, ולגמרי בצדק. מערב יוון – אזור שישראלים פחות מכירים, והלוואי והספר ידרבן אנשים להכיר אותו. באזור זה כללתי גם שני איים נהדרים: לפקדה וקורפו; אתונה וסביבתה: זה מדהים איך אתונה התפתחה בשנים האחרונות והפכה ליעד תיירותי מבוקש. גם כשנדמה שאי אפשר לחדש – אני בטוחה שבספר אני מחדשת ומציעה אתרים מיוחדים, לצד המוכרים יותר. באזור זה כללתי את האי אנדרוס הקרוב לאתונה שמתאים מאוד לשילוב עם העיר. ולבסוף – חצי האי פלופונס. יעד מדהים ביופיו, פחות מוכר, ויש לי הרגשה שהוא הולך להיות היעד הבא לישראלים רבים.

אנדורס, יוון | צילום: שלומית יפת ביאליק

אנדורס, יוון | צילום: שלומית יפת ביאליק

 

בכל אחד מהאזורים יש מסלולים מפורטים עם מידע על אתרים, המלצות לחלוקת הימים וגם – וזה אחד החלקים האהובים עלי – המון המון קטעי מידע וטריוויה מדליקים שמוסיפים ידע והומור. סיפורי מיתולוגיה, תיאור מאכלים יווניים קלאסיים, כיצד לקרוא את האותיות היווניות, טיפים של מומחים (כולל מומחה למוזיקה יוונית!), ועוד ועוד. נראה לי שכל הסיפורים והמידע נותנים עומק נוסף לתכנון, ותורמים לחווית הטיול.

המשפחה המטיילת יוון

חתולים ובתים לבנים – יוון על קצה המזלג | צילום: שלומית יפת ביאליק

 

מה שונה בו משאר הספרים ?

הדבר הראשון שבולט בספר, זה שהוא עבה יותר משאר הספרים 😊 היה לי הרבה מה לכתוב. גם נראה לי שהתמונות יצאו הפעם יפות יותר מאשר בשאר הספרים. אני אוהבת את כל הספרים שלי, אבל איכשהו נראה לי שהפעם הוא יצא היפה מכולם. יש עוד כמה חידושים קטנים כמו לינקים מיוחדים למסלולי ההליכה – הישר לתוכנת ניווט שבילים; יש גם לינקים להזמנת כרטיסים לחלק מן האטרקציות ובפרק של אתונה יש לנו מסלול לסיור קולינרי מקוון – שלוקח אתכם למקומות הכי טעימים ושווים!

המשפחה המטיילת ביוון

שלומית בפעולה – מצלמת חתול באתונה

 

מי קהל היעד?

משפחות מטיילות כמובן! רק שאולי בשונה מהיעדים האחרים שלי, יוון היא גם יעד משפחתי וגם יעד למטיילים בהרכבים אחרים, זוגות, חברים , צעירים ומבוגרים – ואני בטוחה שהספר יוכל לסייע גם להם מאוד, בכל הרכב. אחד העקרונות שמנחים אותי בספרים הוא לאפשר את הגיוון כך שהטיול יתאים לכל שכבות הגיל – בין אם זה ילדים קטנים, מתבגרים, צעירים, הורים וגם סבא וסבתא!

אנדורס, יוון | צילום: שלומית יפת ביאליק

אנדורס, יוון | צילום: שלומית יפת ביאליק

 

מאיזה יעד הכי הופתעת לטובה?

נראה לי שהחוף המערבי היה הפתעה גדולה. על העיר פארגה למשל לא שמעתי מעולם עד שהתחלתי לעבוד על הספר. גיליתי עיר מקסימה במיוחד, חופים מדהימים ואזור שלם שהוא מרתק. השילוב של החוף המערבי עם האי לפקדה – שהגישה אליו היא בנסיעה קצרה בכביש על גשר– כך שאין אפילו צורך במעבורת, הוא שילוב מדהים ממש.

פארגה - עיירת נמל יפהפייה | צילום: שלומית יפת ביאליק

פארגה – עיירת נמל יפהפייה | צילום: שלומית יפת ביאליק

 

שלוש המלצות על לפקדה

ההמלצה הכי מתבקשת – חוף פורטו קציקי, "ה"חוף של לפקדה, ואחד היפים שהייתי בהם. רק קחו נעליים שמתאימות לכניסה למים כי יש בחוף הרבה אבנים קטנות. המלצה נוספת היא לאכול ארוחה ממש או לשתות קפה ועוגה (או כל דבר שבא לכם)  בתצפית מרהיבה בכפר הקטן אקסנתיה. מסעדת rachi ובית הקפה הצמוד אליה fly me, הם במיקום מדהים. המלצה נוספת היא לשוטט בשעות הערב ולשבת באחת הטברנות של העיירה החמודה נידרי. המרכז קטן אבל מקסים ונידרי היא גם מקום מצוין לקבוע בו את בסיס הלינה שלכם לטיול באי.

המשפחה המטיילת ביוון

חוף בלפקדה | צילום: שלומית יפת ביאליק

 

אתונה או סלוניקי איזה יעד יותר מתאים למשפחות?

שאלה קשה. הייתי אומרת שעם ילדים קטנים, שעיר עמוסה וסואנת עלולה להיות מתישה עבורם (ועבור ההורים שלהם) אז כדאי להעדיף את סלוניקי. יש בה אווירה נעימה ורגועה, טיילת נהדרת על שפת הים, ויש אתרים מעניינים נוספים בסביבת העיר שמתאימים למשפחות. עם בני נוער אני נוטה להעדיף את אתונה – היא שוקקת חיים, יש בה הרבה אפשרויות בילוי, ובני נוער וודאי יתלהבו מהשווקים, החנויות ומהאנרגיות המיוחדות של העיר.

אתונה יוון

באתונה שלומית ואני היינו יחד בסופש חורפי נהדר

 

מה היעד הבא?

עוד קצת מוקדם לגלות אבל רק אספר שממש עוד כמה שעות אני טסה ליעד שנשמע לי מסקרן ומבטיח מאוד. אם הטיול יהיה מוצלח כנראה שזה יהיה היעד לספר הבא. מוזמנים לעקוב אחרי הסטוריז שאני מעלה באינסטגרם – שם אני משתפת קצת בזמן הטיולים שלי.

אתונה יוון

לא משנה מה היעד הבא, העיקר שנמשיך לטייל יחד פעם בשנה!

תגובות פייסבוק

לקריאה נוספת

1 Comment

מלי אברמוביץ 07/07/2023 at 9:14 am

כמה בא לי לצלול לתוך הספר!

Reply

Leave a Comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com