המלצות לטיול באי היפהפה לפקדה
את הפוסט הזה התחלתי לכתוב בתחילת אוקטובר, כמה ימים לאחר ששבנו מהחופשה.
אבל אחרי אירועי ה-7.10 לא יכולתי להמשיך אותו. כעת, מעל חודשיים אחרי, אני חושבת שלזיכרונות מחופשות משפחתיות יש ערך גדול מאד בחוסן הנפשי ולכן בחרתי לסיים ולפרסם את הפוסט.
***
בשנים האחרונות אנחנו משתדלים לצאת לחופשות משפחתיות מורחבות, שכוללות את שני הצעירים, בן זוגי הידוע בכינוי ע' ואבא שלו, סבא מלך, בן ה-95, שהוא הרוח החיה של החופשה. היינו באגם קומו, בסן סבסטיאן, בפיימונטה, קפריסין ובסתיו הנוכחי טסנו (בהרכב חסר כי החייל לא יכל להצטרף) ללפקדה.
יוון אף פעם לא מאכזבת כיעד לחופשה וגם הפעם היא נתנה תמורה מלאה.
קבלו גם כתבה עם מידע על עשרה איים שניתן להגיע אליהם השנה בטיסה ישירה
לפקדה המוכר גם בשם לפקאס Lefkas, נמצא במערב יוון, צפונית לקפלוניה ודרומית לקורפו, הוא הרביעי בגודלו מבין האיים היונים. פירוש השם 'לפקה' ביוונית זה לבן – ואותו הוא קיבל בזכות המצוקים הלבנים במערב האי.
אבל לא רק לבן יש בלפקדה – יש גם המון ירוק, האי מעוטר בחורש ים תיכוני וכמו אחיו קורפו וקפלוניה נחשב לאחד מהאיים היוונים הירוקים ביותר.
וכמובן שיש את כל גווני הכחול-תכול-תכלת וטורקיז, אליהם נגיע עוד מעט.
הייתרון הגדול של לפקדה שמצד אחד הוא אי, מוקף מכל צדדיו בים ומצד שני אין צורך במעבורת כדי להגיע אליו מהיבשה, הודות לגשר שמחבר בין היבשת לאי.
איך מגיעים ללפקדה?
בעונת התיירות (מאי עד אוקטובר) יש טיסות ישירות לשדה התעופה בפרברזה (השנה ארקיע מציעה טיסות ישירות). אורך הטיסה כשעתיים ומשם תוך 20 דקות מגיעים ללפקדה.
מחוץ לעונה אפשר לטוס לאתונה ולנסוע כ-4 שעות עד לפקדה.
בלפקדה עצמה חייבים רכב כדי להגיע לכל המקומות.
איפה לנים בלפקדה?
הבית שלנו
כרגיל, הדובדבן של הטיול היה הבית ששכרנו.
שכרנו וילה מדהימה בשם Ionion Theasis Villa. חדשה לגמרי, חלק מקומפלקס של 3 ווילות.
הווילה שלנו כללה 3 חדרי שינה, המתפרשים על פני 3 קומות. סלון מרווח ומעוצב מקסים, מטבח קטן אך מאובזר, וחצר חמודה מאד עם בריכה ומרפסות במפלסים שונים בהן ניתן לשבת ולצפות על הנוף.
והנוף? הוא היה גולת הכותרת. רק לקום כל בוקר ולראות נוף כזה היה שווה את הנסיעה.
הווילה ממוקמת בכפר קטן, השוכן על גבעה, בשם Tsoukalades שנמצא כ-20 דקות נסיעה מלפקדה טאון. בכפר יש מסעדות, בתי קפה ומכולת. יש לו גם חוף ים, אבל לא בדקנו אותו.
את הוילה שלנו הזמנו באתר לעיל, אבל בבוקינג אפשר להזמין וילות אחרות במתחם. ממש ממליצה על המתחם הזה. יש ווילות בגדלים שונים והכל נקי ומעוצב מקסים.
עוד המלצות ללינה בלפקדה:
Epiphany Villas Lefkada
מתחם ווילות מעוצבות מדהים בכפר "שלנו" Tsoukalades
מלון Crystal Waters
ממוקם בעיירה הנחמדה Nikiana, מיקום נהדר שקרוב גם ללפקדה טאון וגם לחופים במזרח האי. אהבתי מאד את העיצוב של החדרים
Allure Wellness Retreat
אם מעדיפים לישון בלפקדה טאון, סימנתי לעצמי את מלון הבוטיק הזה שנראה מסוגנן ובמיקום טוב בעיר
Bohèmian Boutique Hotel Lefkada
עוד מלון בוטיק, קטן ומשפחתי, מעוצב מקסים. גם הוא במיקום טוב בלפקדה טאון
מה עושים בלפקדה?
בעיקר חופים ונופים
לפקדה התברכה בחופים יפיפיים, חלקם כרוכים בירידה וטיפוס וחלקם נגישים.
שני החופים המרשימים והמפורסמים הם פורטו קציקי Porto Katsiki (שיש אומרים שזהו החוף הכי יפה ביוון) וחוף אגרמני Ekgremni שנמצאים בדרום מערב האי ולכן מאופיינים במצוקים לבנים ומרשימים ובמי טורקיז צלולים.
אל פורטו קציקי הגישה אפשרית גם עם רכב (ולכן בעונת התיירות הוא עמוס מאד), ההגעה לחוף אגרמני כרוכה בירידה ועלייה מפרכת של חצי שעה לכל כיוון ולכן הוא מתאים רק לבעלי כושר גופני וצורך עז להגיע ליעד.
חוף קתיסמה – Kathisma Beach
בשל ההרכב שלנו בחרנו בחוף נגיש – חוף קתיסמה – Kathisma Beach.
זהו חוף ארוך ורחב, שמפורסם בזכות מי הטורקיז הצלולים שלו שאינם נופלים מהמלדיביים.
יש לחוף חנייה מוסדרת ושלל ברים ומסעדות, ממש לאורך החוף.
בחוף עצמו ישנם כסאות ושמשיות בתשלום, אפשר גם להזמין שתייה ואוכל.
מי שרוצה יכול לשבת לאכול באחת מהמסעדות, לכל מסעדה או ביץ' בר כזה יש גם בריכה, מקלחות ושירותים. כך שבהחלט אפשר לבלות שם יום שלם.
ע' קצת עיקם את האף והודיע בסנוביות ש"הוא לא יושב בחוף של תיירים" (למרות שבגלל העונה בכלל לא היו תיירים בחוף…), אבל, למרבה המזל, אבא שלו, המנהיג הטבעי של החבורה, החליט שנשארים וכך הרווחנו כמה שעות מהנות בחוף הנעים, כולל שחייה במים שעדיין היו חמימים ושתייה של בירה קרה מול הים.
בשורה התחתונה: מומלץ מאד
בדרך חזרה לווילה עצרנו בביץ' בר בשם Deck beachside cafe, אבל האוכל שלו לא השביע את רצונם (ורעבונם) של החבורה ולכן בסוף אכלנו ארוחת צהרים טעימה בטברנה Psaropoula Lefkada, שנמצאת בכפר שלנו.
חוף קתיסמה גם קרוב לכפר החמוד, איוס ניקיטאס, בו תמצאו מבחר טברנות ובתי קפה. הבעייה העיקרית בכפר היא החנייה, בעיקר בסופי שבוע.
עוד חופים בהם ביקרנו בלפקדה
החוף של אגיוס ניקיטאס Agios Nikitas – לכפר החמוד אגיוס ניקיטאס, הקרוב לחוף קתיסמה, יש חוף משל עצמו. גם פה למים יש צבע טורקיז מהפנט, שמשיות וכסאות נוח להשכרה ובתי קפה לאורך החוף. הבעייה היא כאמור החנייה.
חוף דסימי Desimi Beach – חוף במזרח האי, לא רחוק מנידרי, הוא מתאפיין במים רדודים ולכן מתאים גם למשפחות. החוף אינו מוסדר, אין שמשיות וכסאות נח, אבל יש קצת עצים שנותנים צל וגם כמה טברנות וברים לצד החוף.
חוף ניקיאנה Nikiana – חוף במזרח האי, בערך עשרה ק"מ דרומית ללפקדה טאון, צמוד לכפר תיירותי באותו שם. מאד נח להגיע לחוף, זהו חוף מוסדר ויש מסעדות וביץ' בר לאורכו וגם אופציות לספורט ימי. חוף שהוא שילוב של חול לבן וחלוקי נחל ומי אזמרגד. המים רדודים והעצים לצד החוף נותנים צל. בשורה התחתונה: זהו חוף שמתאים מאד למשפחות.
שוטי שוטי ספינתי
אם יש משהו שאני ממליצה לא לפספס בחופשה באי, זה שייט!!!!
במהלך השייט מתוודעים עוד יותר למים בצבעי הטורקיז וזו חוויה רגועה ונפלאה.
אנחנו בחרנו לשוט באזור של הכפר נידרי, כפר חמוד ותיירותי,
לכפר יש רחוב ארוך עם שפע של חנויות (מזכרות, סופרמרקטים, בגדים, תכשיטים וכד) ובתי קפה ומסעדות. בתי קפה ומסעדות יש גם לאורך הטיילת לצד החוף. אפשר בכייף לבלות בו כמה שעות.
אל, כאמור, אנחנו באנו במטרה לעשות שייט במפרץ נידרי ולכן כיוונו פעמנו אל סוכנות להשכרת סירות בכפר.
שייט מספר אחד (להלן ע') רצה להשיט את הסירה בעצמו. אבא שלו, שגם הוא שייט וותיק, התעקש שניקח משיט. היות שאי אפשר להתווכח עם מי שהביא בשעתו אוניות מעפילים, שכרנו ביחד עם הסירה גם משיט. זו הייתה ההחלטה מצויינת!
שייט פרטי עם מדריך (כולל דלק) לחצי יום עלה לנו 240 יורו. זה לא זול, אבל היה שווה כל יורו.
במהלך השייט מגיעים לאיים שונים, שומעים את הסיפור שלהם ואפילו עוצרים באחד מהם לארוחת צהרים (אנחנו עצרנו במאגניסי – שם יש מבחר של מסעדות). אפשר גם לעצור בחופים שונים (עצרנו בחוף דסימי), לקפוץ למים ולשחות או לשוט לתוך מערות.
לפקדה ידוע כיעד אהוב על עשירי העולם שמחזיקים בתים ואיים פרטיים באזור, אחד המפורסמים בהם היה אונאסיס, לאחר מותו נמכר האי שלו למאפיה הרוסית.
במפרץ נידרי הים שקט ולכן השייט מתאים גם למי שסובל ממחלת ים.
שיטוט בלפקדה טאון
נופים, ים וחופים זה נהדר, אבל בסוף אני עכברת העיר וממליצה לכם להשקיע קצת זמן גם בלפקדה טאון. עיירה חמודה עם מדרחוב ארוך, גוליאלמו דרפפלד (Goulielmou Derpfeld), המלא בחנויות מזכרות וגלידריות, סמטאות צבעוניות, בתים נמוכי קומה עם תריסים ודלתות בצבע תכלת, כיכרות קטנות ותוססות, טיילת ומרינה משגעות ושפע של מסעדות, יש בה גם חיי לילה תוססים.
יש גם גשר עץ מפורסם ומאד פוטוגני שנמצא ביציאה הצפונית של העיר.
הנה כמה המלצות למסעדות בלפקדה טאון:
Arodo – שנמצאת בטיילת, ממש על קו המים, משקיפה אל המרינה
Κύμα Kima ו-Mazi שנמצאות בכיכר חמודה מול הטיילת והמרינה
EY ZHN – מסעדה באחת מהסמטאות החמודות של לפקדה שמשלבת בין אוכל יווני לאוכל אסייתי.
מסעדות טובות נוספות מחוץ ללפקדה טאון:
Pantazis Tavern – טברנה ממש על קו המים בכפר הנחמד ניקיאנה, שגם ממנו אפשר לקחת שייט.
מסעדת Rachi ובית הקפה הצמוד אליה Fly me שנמצאים בכפר הקטן והררי אקסנתיה, ולכן מציעים תצפית מרשימה, בעיקר בזמן שקיעה.
Amente Bar – בר מסעדה שם ממנו ניבט נוף משגע בשקיעה. המחירים במקום אינם זולים, אולם התמונות שייצאו לכם משם תהיינה אינסטגרמריות להפליא.
בשורה התחתונה:
לפקדה הוא אי מקסים, תיירותי בדיוק במידה הנכונה ונקווה שיישאר כך.
יש בו כל מה שצריך לחופשה רגועה של כמה ימים. בגלל ההרכב המשפחתי שלנו ובגלל מזג האוויר (יום אחד ירד לנו כל היום גשם) יצא שמחצית מהזמן נחנו בווילה (ואיזה מזל שזו הייתה וילה מושלמת למנוחה).
אבל בקלות אפשר למלא את הזמן בטיולים לחופים ומפרצים נוספים, כפרי דייגים ציוריים כדוגמת הכפר ואסיליקי (Vasiliki) או סיבוטה (Syvota), מסלולי טיול בטבע (כגון אל מפל נידרי או מפל דימוסארי Dimossari) וכפרים בהרים, כמו הכפר המסורתי Karya).