מסע ספרותי

26/01/2017

המלצה על שמונה ספרי קריאה

 

בסופי שבוע  גשומים, אני אוהבת להתכרבל על הספה עם שמיכה וספר, להפליג למחוזות רחוקים ולדמיין, בחסות האווירה החורפית שבחוץ, שאני מטיילת בהם.

אני רוצה להמליץ על ספרים שאהבתי המתרחשים בארבע ערים – פריז, ניו יורק, לונדון ואמסטרדם.

 

נתחיל בשירה של קרול קינג 'Anyone At All' מתוך הסרט 'יש לך הודעה'. בהמשך תבינו למה.

 

ספר על אמסטרדם

אמסטרדם

 

הפינה של טריסטיאן – אביבית משמרי

הוצאת כתר

ספרה החדש והמצוין של אביבית משמרי, סופרת, עורכת ובעלת הבלוג 'כותבת מוחקת',  מצא חן בעיני כבר משלב הכריכה. יש לי פטיש קל לאריחי דלפט (יעידו על כך האריחים במטבחי ההולנדי) ובזכות הכריכה רכשתי את הספר ולא הצטערתי לרגע.

הספר מתרחש באמסטרדם. באמסטרדם נמצא גם טריסטאן. פעם, לפני שנים, הוא היה פעוט ואיריס, גיבורת הסיפור, הייתה המטפלת שלו. כעת הוא עלם יפה תואר ואיריס עוזבת את שגרת חייה בתל אביב ונוסעת לעיר שעזבה לפני שנים כדי להתרפק על העבר ולהתעמת עם ההווה על מנת לנסות וליצר לעצמה עתיד טוב יותר.

משמרי מצליחה לתאר את אמסטרדם בצורה מדוייקת ומוחשית, הקריאה בספר ממש החזירה אותי לביקור שלי בעיר, בקיץ האחרון, ונזכרתי בגעגוע במקומות עליהם היא כותבת בספרה.

 

ספר על אמסטרדם

 

המיניאטורות – ג'סי ברטון

הוצאת מטר. תרגום: עידית שורר

ספרה של ג'סי ברטון לוקח אותנו אל תור הזהב של אמסטרדם במאה ה17 ואל בתי המידות של הסוחרים האמידים אשר בחגורת התעלות של העיר ומאפשר להתוודע לחיים באותם שנים –  התנאים הסניטרים בעיר, מעמד האישה, הגילדות של בעלי המלאכה ועוד.

נלה אוטרמן, גיבורת הסיפור, מקבלת מבעלה, הסוחר הנודע יוהנס בראנדט, מתנת כלולות: בית בובות בגודל של ארון, שהוא העתק מדויק של ביתם. נלה מתחילה למלא את הבית במיניאטורות מעשה ידי אמנית,  אך במהרה היא מתחילה לקבל יצירות מוזרות שלא היא הזמינה, המתגלות כבבואה לחייהם של דרי הבית.

ההשראה לספר נלקחה מבית הבובות האמיתי של פטרונלה אוטרמן, רעייתו של הסוחר יוהנס בראנדט, המוצג כיום ברייקסמוזיאום.

 

לחובבי הספרים אני ממליצה להגיע לכיכר Spui המוקפת בחנויות ספרים, בימי שישי נערך בה שוק ספרים ישנים. משם דרך רחוב rokin ו Vijzelstraat מגיעים לחגורת התעלות הדרומית שם מתרחש הספר.

ספר
אמסטרדם

בתי האמידים לצד התעלות

אמסטרדם

שוק הספרים

ספר על פריז

פריז

 

המרכיבים הסודיים של האהבה – ניקולא בארו

הוצאת כנרת זמורה ביתן. תרגום: מור רוזנפלד

פריז היא הגיבורה הראשית של הרומן הקליל, שנע בין חנות ספרים קטנטנה בגדה השמאלית לבין המסעדה של אורלי ברדין, גיבורת העלילה. ברדין ננטשת על ידי בן זוגה זמן קצר לאחר מות אביה. היא משוטטת בפריז, מגיעה לחנות ספרים קטנה שם היא קונה ספר שלאחר קריאתו היא מרגישה צורך עז לפגוש את הסופר. המו"ל מתעקש שהסופר מתעקש לשמור על פרטיותו, אבל מוכן להעביר לו מכתב שהיא כתבה, במקביל העיתונות מתחילה להתעניין בסופר הבריטי שכתב את הספר ומעוניינת לראיין אותו, מרגע זה מתחילה קומדיה של טעויות….

 

ספר על פריז

 

האישה עם הפנקס האדום – אנטואן לורן

הוצאת כתר. תרגום: רמה איילון

אנחנו עדיין בפריז וגם ברומן הקליל הזה מככבת ברקע חנות ספרים.

אישה נשדדת בלילה בפריז ומאבדת את תיקה. למחרת בבוקר, לורן, בעל חנות ספרים, מוצא את התיק שלה מונח על פחי אשפה. התיק מלא חפצים אבל אין בו ארנק ולא עדות אחרת לזהותה של האישה, רק שמה הפרטי: לור. יש צרור מפתחות, תמונות אישיות, קבלה ממכבסה, ופנקס אדום קטן ובו רשימות של אהבותיה ופחדיה הכמוסים.

הוא יוצא לחפש אותה ולהשיב לה את התיק, מסע החיפוש דרך סודותיה של לור הופך למסע אהבה ולנו הקוראים גם מזמן טיול מלא קסם ברחובות פריז.

 

מי שהתלהב מהטרנד הצרפתי של פריז וחנויות ספרים ישמח אולי גם לקרוא את חנות הספרים הקטנה בפריז של נינה גאורגה.

 

פריז היא גם הלוקיישן של הספר המעולה "דירה בפריז" של גיום מוסו.

מדלן, שוטרת לונדונית בחופשה וגספר, סופר אמריקאי מגיעים לפריז על מנת להתבודד. אלא שהתוכניות שלהם משתנות והם יוצאים במשותף לחקירה בלשית במטרה לפענח את סוד היעלמם של שלושה ציורים.

וגם של "הדירה ברחוב אמלי" של קריסטין הרמל . ספר המתרחש בפריז של ימי מלחמת העולם השנייה.

 

אם הספרים לעיל עשו לכם חשק לבקר בחנות ספרים פריזאית אמיתית, צבי חזנוב, הפרנקופיל האנונימי, ממליץ על Galignani, חנות הספרים האהובה עליו.

"היא נמצאת ברחוב ריבולי מול גני הטיולרי" מספר צבי "ובמקרה היא גם חנות הספרים באנגלית הראשונה בפריז. היא הוקמה במאה ה-18 בשביל התיירים הבריטיים ועד היום ניתן למצוא בה ספרים נהדרים בצרפתית ואנגלית וגם כמה כורסאות לקריאה".

 

חנות ספרים פריז

 ספר על ניו יורק

ניו יורק

 

בית הקפה של נורה עפרון – ורד שנבל

עשרים שנה לא הייתי בניו יורק וספרה הנפלא של ורד שנבל (אותו קראתי בשקיקה בטיסה לאמסטרדם) גרם לי לרצון עז לחזור אליה.

הדימוי של ניו יורק בעיני רבים מאיתנו שאוב מסרטים או סדרות טלוויזיה כמו 'סיינפלד' או 'חברים', כולל בתי הקפה בהם יושבות הדמויות. שנבל משתמשת בדימויים הללו וממקמת את העלילה בבית הקפה בו צולם הסרט "יש לך הודעה" (ע"פ תסריט של נורה עפרון), הקשר בין ניו יורק המצולמת לבין ניו יורק האמיתית חוזר על עצמו לאורך כל הספר.

איילנד וליב, שני גיבורי הסיפור בורחים, כל אחד בנפרד, לניו יורק בעקבות לב שבור ומנסים להתחיל בה את חייהם מחדש. הם נפגשים לגמרי במקרה בבית הקפה לעיל, מתיידדים, מתאהבים, אבל העבר שבגינו עזבו את הארץ צץ מחדש ברגעים הלא נכונים.

ספר מומלץ לימי החורף הקרים. קצת צובט בלב, קצת מעלה חיוך ובעיקר מנחם, בדיוק כמו שספר טוב אמור לעשות.

קפה לאלו, אגב, הוא בית הקפה האמיתי בו צולמה סצינה לסרט 'יש לך הודעה'  בכיכובם של מג רייאן ותום הנקס. עם קשר או בלי קשר לעובדה זו, בית הקפה מהווה מקום מפגש בין אמנים, כתבים וסלבים מקומיים והוא מפורסם בשל מגוון הקינוחים הגדול שהוא מציע.

 

ספר על ניו יורק

 

אהבה ועוד משימות בלתי אפשרויות – איילת ולדמן

הוצאת אריה ניר. תרגום: אסנת הדר

הסנטרל פארק והרחובות הסמוכים לו הם הלוקיישן המרכזי של הרומן. שם מבלה אמיליה, גיבורת הסיפור בכל יום רביעי עם וויליאם, בנו בן החמש של ג'ק, בעלה והבוס שלה לשעבר. וויליאם הוא חוכמולוג מעצבן, אמא שלו קרולין היא דעתנית ושתלטנית ואילו אמיליה, לא רק שצריכה להתמודד עם שניהם, אלא עליה גם להתגבר על מותה הפתאומי של התינוקת שלה ועל רגשות האשם כלפי וויליאם.

הספר עובד לסרט בשם 'האישה האחרת' בבמויו של דון רוס ובכיכובה של נטלי פורטמן.

 

 

לונדון

 

מכתב אחרון ופרידה – ג'וג'ו מוייס

הוצאת ידיעות ספרים

לונדון של שנות השישים ולונדו של שנות האלפיים נזשזרות זו בזו ברומן מכתבים מרתק זה.

זהו סיפורן של ג'ניפר סטרלינג החיה חיי מותרות עם בעלה העשיר אך מאוהבת בגבר אחר ושל אלי האוֶורת, כתבת בעיתון ארצי המאוהבת בסופר כריזמטי שלא משיב לה אהבה.

אלי נתקלת בערימה של מכתבי אהבה השייכים לג'ינפר ומכאן המסע הבלשי והרומנטי מתחיל.

 

 

מילים ששמרתי בלב – הלן קאלן

הוצאת ידיעות ספרים

 

גם "מילים ששמרתי בלב" עוסק במכתבים אבודים.

זהו סיפורו של ויליאם וולף, העובד כבלש מכתבים במחלקת המכתבים המתים של מזרח לונדון. חיי הנשיאוים של ויליאם על סף משבר וכשהוא מתחיל למצוא מכתבים אשר נכתבו על ידי אישה בשם וינטר לאהובהּ (שאותו מעולם לא פגשה), הוא משתכנע שלמעשה כתבה אותם עבורו ויוצא למסע חיפושים אחריה ברחבי לונדון.

 

ספרים על לונדון

 

מקווה שנהניתם מהסקירה הספרותית הקצרה.

בעיני הכי הכי מתאים בסופ"ש סגרירי לקרוא ספר ביחד עם קפה ועוגה טובה. מיכל בן משה המקסימה, פרסמה בבלוג שלה מתכון לעוגה בחושה עם שלושה סוגי שוקולד שלא תוכלו לעמוד בפניה.

אשמח מאד לקרוא בתגובות על אלו ספרים המתרחשים ביעדים בחו"ל אתם ממליצים.

 

מזמינה אתכם גם להצטרף לרשימת התפוצה ולהמשיך לראות עולם:

 

אסיים בשירה של אדל "Hometown glory" מתוך הסרט "האישה האחרת":

 

 

 

תגובות פייסבוק

לקריאה נוספת

16 Comments

אורה 27/01/2017 at 2:32 pm

עשית לי חשק לקרוא את כל הספרים ברשימה 🙂 כרגע "תקועה" קצת עם ספר שמתקדם בעצלתיים, אבל לכשאסיים אותו – יש לי בזכותך רשימת קריאה עד האביב!

Reply
מיכל מנור 27/01/2017 at 3:05 pm

תודה רבה אורה יקרה, מקווה שעד האביב יהיו עוד כמה וכמה סופי שבוע גשומים שיאפשרו זמן קריאה איכותי.

Reply
מירב טבקמן 27/01/2017 at 2:34 pm

בא לי על כולם!!
אוהבת את הספרים שמשלבים סיפורים על אנשים יחד עם המקום בו מתרחשת העלילה. זה תמיד גורם לי להרגיש עוד יותר בתוך הסיפור.
אני חושבת שבביקורי הבא בספריה אקח לי את הפינה של טריסטאן 🙂
ושומרת את הפוסט כמובן להמשך…תודה!!

Reply
מיכל מנור 27/01/2017 at 3:04 pm

מירבי, אני מאד מזדהה איתך, גם אני אוהבת את השילוב בין תיאורי המקומות לבין העלילה ועדיף שזה יהיה במקום שהייתי בו או שאני מפנטזת להיות…ובהקשר הזה (ובכלל) הפינה של טריסטיאן מאד מאד מומלץ!!!!

Reply
שירה פורר 27/01/2017 at 9:46 pm

אין כמו ספר טוב ובית שקט להתכרבל מתחת לפוך ביום חורף ולקרוא. פוסט מקסים שאשמח אם יהיה אפילו תחילתו של מדור המלצות לספרים. תמיד כיף ללמוד על עוד ספרים שאולי לא הייצי נחשפת אליהם אחרת. קוראת המון ותמיד שמחה לנסוע למחוזות רחוקים עם הגיבורים של הסיפור. מחכה כבר להתחיל לקרוא ספר מהרשימה. תודה!

Reply
מיכל מנור 27/01/2017 at 11:23 pm

תודה רבה שירה, נתת לי רעיון למדור. יש כמה וכמה ספרים שוודים שעוד לא קראתי ורציתי לכתוב עליהם וכמובן כמה ספרים על לונדון שאני מאד אוהבת אבל לא הכנסתי לרשימה הזו, כי ללונדון מגיע רשימה נפרדת…:-) אגב, יש ספר שנכתב על קוריאה?

Reply
צפי הדר ריכטר 28/01/2017 at 10:09 am

פובט נהדר, מיכל. ההמלצות נכנסו מייד לרשימה.
כיף לבקר בארץ אחרת ולקרוא ספר שמתרחש שם. עוזר לספוג את האוירה, את הלך הרוח של האנשים ומכניס אותך טוב טוב למקום הזה, שאתה אורח בו לרגע.
ואם אתה לא נוסע, אז הדבר הטוב הבא זה באמת לתת לספר טוב לקחת אותך איתו.
יש לי גם המלצות קריאה לפי מקומות, בפוסטים שטרם פורסמו. עושה לי חשק לפרסם.

Reply
מיכל מנור 28/01/2017 at 12:46 pm

תודה רבה צפי, אני כל כך מסכימה עם מה שכתבת. ספר קריאה על מקום מסויים יכול לתת לך את הלך הרוח של המקום הרבה יותר מכל מדריך טיולים וזו הסיבה שאני אוהבת לקרוא בלוגים על מקומות בעולם, כי גם בהם יש את האלמנט האישי שמחבר אותך למקום. מחכה לפוסטים שלך עם המלצות הקריאה על מקומות.

Reply
נעמה אורבך 28/01/2017 at 10:44 pm

איזה כיף של פוסט מיכל! היה תענוג לקרוא, וכמה מהספרים נכנסו מיד לרשימת "ספרים לקחת בספריה" שיש לי בפלאפון. האישה עם הפנקס האדום – הזכיר לי את עבודת האמנות של האמנית הצרפתייה סופי קאל, שמצאה פנקס טלפונים של איש אחד, והתחילה לדלות עליו פרטים ולפגוש את כל מכריו דרך הפנקס, ותוך כדי לתעד את זה. היא עשתה את זה במציאות, לא בספר, והפכה את זה לעבודה אמנות משובחת. והכריכה לספר "בית הקפה של נורה אפרון" היא איור של המאייר הישראלי הסופר מצליח תומר חנוכה, שהופיע על הקאבר של הניו יורקר, שזה כבוד אדיר.

Reply
מיכל מנור 29/01/2017 at 9:49 am

תודה רבה נעמה על תגובתך מאירת העיניים. מעניין שהספר 'האישה עם הפנקס האדום' מרפרר להרבה יצירות אחרות. עמירם הזכיר את הספר/סרט אמילי פולן, שם הגיבורה מוצאת קופסת מתכת של ילד שהתגורר בדירה לפני שנים רבות. היא מחליטה למצוא אותו ולהשיב לו את הקופסה. לך הוא הזכיר את סופי קאל (וישר קפץ לראש הספר 'לויתן' של פול אוסטר שתיעד את המיזם הזה ואוסטר עצמו בכלל כתב את הטרילוגיה הניו יורקית) ולי הוא הזכיר את הסרט של אנטוניוני 'בלואפ' וגם קצת ספר אחר שגיבורו הוא בעל חנות ספרים "סיפורי חייו של מר פיקרי".

Reply
מיכל מנור 29/01/2017 at 9:55 am

מצרפת לך לינק לפוסט שכתבה מרית בן ישראל על הקשר במיוחד בין סופי קאל לפול אוסטר שהחל בכזות אותו פנק טלפונים: https://maritbenisrael.wordpress.com/2009/01/27/%D7%9B%D7%AA%D7%95%D7%91-%D7%91%D7%92%D7%95%D7%A3-1-%D7%94%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%94-%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%96%D7%A8-%D7%A9%D7%9C-%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%90%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%A8-%D7%95%D7%A1%D7%95/

Reply
נעמה אורבך 30/01/2017 at 1:12 pm

תודה! אני מאוד אוהבת את סופי קאל וגם את פול אוסטר אבל שכחתי מההקשר הזה ביניהם. נכנסת לקרוא.

Reply
תהילה בשן 29/01/2017 at 8:28 am

התיאורים שלך ממש עושים חשק לקרוא את כל אחד מששת הספרים. מוסיפה אותם לרשימה ומקווה להגיע בקרוב לספרייה. תודה רבה על השיתוף

Reply
מיכל מנור 29/01/2017 at 9:40 am

תודה רבה לך תהילה על התגובה מחממת הלב.

Reply
הילה לוי, תלתלים בלוג אופנה 30/01/2017 at 9:28 pm

שני דברים שאני כל כך אוהבת ולא עושה מספיק: קוראת ונוסעת לחו"ל. תענוג לקרוא אותך

Reply
מיכל מנור 31/01/2017 at 9:21 pm

הילה, איזה כייף לקרוא את התגובה שלך. שימחת אותי 🙂

Reply

Leave a Comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com