חופשה נפלאה בכרתים במלון Domes of Elounda
Cover me in sunshine
Shower me with good times
Tell me that the world's been spinning since the beginning
And everything will be alright
Cover me in sunshineCover Me in Sunshine/P!nk
פתאום מתעוררת אישה באמצע הלילה וקולטת ששנתיים וחצי היא לא נסעה עם בן זוגה לבד לחו"ל.
רב הנשים היו מתהפכות לצד השני וחוזרות לישון, אך לא האישה הזו, שהיא בעצם אני, היא מעירה את בן זוגה, העונה לשם ע', ואומרת לו "נוסעים ליוון". הוא בהתחלה מנסה להתנגד בתירוצי קורונה, ווריאנט הודי והפירצה בנתב"ג, אבל היא מפתה אותו במלון מדהים במיוחד בכרתים וכך ביום שישי אחד, בסוף חודש יוני, הם עולים על המטוס לכרתים.
בסוף הפוסט הזה, אתם תראו, הוא עוד יודה לה.
תוכן עניינים
המלון שלנו - Domes of Elounda
נתחיל בסיבה ששכנעה את ע' להצטרף אלי לכרתים – המלון המדהים שהוזמנתי לסקר, Domes of Elounda Autograph Collection.
Domes of Elounda הוא אחד ממלונות רשת Domes Resorts היוקרתית, שכוללת 5 אתרי נופש בכרתים ובקורפו.
הוא ממוקם בסמוך לעיירה החמודה אלונדה, שעוד נגיע אליה, במפרץ מול האי ספינלונגה – אי המצורעים (שגם אליו עוד נגיע, תרתי משמע).
זהו ריזורט יפהפה, יוקרתי, מעוצב, אך לא מנקר עיניים, השוכן על פני שטח עצום, שעבר לאחרונה מתיחת פנים ושדרוג.
מה שמיוחד בו שהוא מתאים גם למשפחות וגם לזוגות המחפשים יעד יוקרתי לחופשה רומנטית או לירח דבש. יש במקום סוויטות ווילות, כל אחת מעוצבת בצורה קצת שונה, לרובן יש נוף של ים, לחלקן יש בריכה פרטית ולאחרות ג'קוזי.
הלובי של המלון שוכן בנקודה הכי יפה – עם מרפסת פנורמית הצופה אל נוף עוצר נשימה של הים ושל ספינלונגה. ברגע שמגיעים למלון, מתהפנטים מהמראה של הים ופשוט לא מסוגלים להתנתק….
מה שכבש אותי במקום, אחרי שנרגעתי מהנוף, הייתה רמת השירותיות, הלבביות והאדיבות של צוות הריזורט. הם דואגים לכל דבר, עם תשומת לב לפרטים הקטנים והגדולים כאחד, ישנה הרגשה שהצוות ממש מנסה להתאים לאורח בדיוק את החופשה שמתאימה לו. למרות שהצוות עוטה מסכות גם בחללים הסגורים וגם בחיצונים, ניתן להרגיש את החיוך שלהם בכל מפגש ואמירת 'קלימרה' ו'קליספרה'
סגנון הבנייה של כפר הנופש מושפע מהתרבות המינואית העתיקה ששלטה בכרתים, הצבעים שנבחרו הם צבעים של אדמה ויש שימוש ניכר בחומרים טבעיים, בפנים ובחוץ ובצמחייה מקומית שופעת.
התחושה מצד אחד היא של מקום שנותן הרבה כבוד להיסטוריה ולתרבות של כרתים, כמו גם לטבע ולאומנות המקומית ומצד שני מציע את כל הפינוקים והמתקנים המודרנים.
בשורה התחתונה המקום מציע תמהיל של אותנטיות עם אדריכלות ייחודית, סטנדרט אירוח גבוה במיוחד ונוף מרהיב.
שאלות ותשובות על כרתים - טיסות, מלונות ועוד
לפני שנתקדם בחופשה אני משאירה אתכם לרגע קט בלובי להתענג על הנוף וחוזרת כמה שעות אחורה בזמן כדי לספק מידע פרקטי
אלו חברות טסות לכרתים? היכן כדאי לנחות בכרתים?
אנחנו טסנו עם ישראייר לשדה התעופה הרקליון. גם בלו בירד ואגייאן נוחתות בהרקליון. רינאייר ווייזאייר מציעות אף הן טיסות לכרתים, אולם הן נוחתות בחאניה ולכן הן מומלצות למי שבחר לנפוש בחאניה. המרחק מחאניה למלון שלנו, באלונדה, הוא שעתיים וחצי ולכן עדיף לנחות בהקרליון, משם המרחק לאלונדה הינו רק שעה.
בשדה התעופה באלונדה שכרנו רכב. קשה להסתדר בכרתים בלי רכב, אלא אם כן אתם לא מתכוונים לצאת בכלל מהריזורט.
מלונות נוספים בכרתים
קבלו המלצות על עוד מלונות שווים בכרתים
טיפ נוסף
כדי להימנע מהתור הארוך בצ'ק אין בחרנו, גם הפעם, כמו בנסיעה הקודמת ליוון, להיעזר בשירותים של חברת סופרב שמציעה שירות VIP בטרקלין ארבל. השירות שנקרא Flow, עוקף את התור בטרמינל ומאפשר לכם לעבור בידוק בטחוני, צ'ק אין, ביקורת דרכונים ושיקוף מזוודות באופן פרטי ובמהירות. בתום כל התהליכים הנוסעים מוסעים ברכב פרטי עד לדיוטי פרי. עלות: 248 דולר עד 3 אנשים, כל אדם נוסף 79 דולר.
הוילה הפרטית שלנו
"אני אשמח לקבל סוויטה עם נוף לים" אני אומרת לאנה, אחת ממנהלות המלון שמקבלת אותנו בלובי.
"שדרגנו אותך לוילה גדולה עם בריכה פרטית ונוף לים" היא עונה "אבל אם את מעדיפה סוויטה קטנה אז אין בעייה…"
אני לא אומרת 'לא' לשדרוגים וכך אנחנו זוכים להשתכן שלושה לילות בוילה פרטית נפלאה.
הוילה משתרעת על פני שתי קומות עם שני חדרי שינה, שני חדרי מקלחת, מרפסת הצופה אל הים, חדר מגורים מעוצב בסגנון מודרני ובהיר, מטבחון וחצר רחבת ידיים הכוללת גם בריכה פרטית!!!!
תוך כמה דקות כבר הרגשנו בבית…וברור שאחרי 3 ימים ממש לא רצינו לעזוב.
בחסות הוילה הנעימה (והחום הכבד בחוץ) סידרנו לנו חופשה איטית כהילכתה:
הבקרים שלנו החלו בארוחת הבוקר העשירה, לאחר מכן קריאת ספר בוילה הממוזגת, ארוחת צהרים בכפר יווני כלשהו, חזרה למנוחה בוילה, שחייה בבריכה הפרטית, שחייה בים, ארוחת ערב ולסיום כוס יין על המרפסת בוילה, מול הים. בהתחלה היה לי משונה לא להתרוצץ ממקום למקום, אבל בסופו של דבר הבנתי שלפעמים הנפש והגוף פשוט צריכים מנוחה (בעיקר אחרי שנה כזו מטורללת) ואין מקום כמו יוון שמתאים לסוג חופשה כזה.
כאמור הריזורט כולל וילות וסוויטות ולמעשה הוא מחולק לשני איזורים נפרדים – איזור הסוויטות שנמצא בסמוך לקבלה, למסעדת ארוחת הבוקר ולחוף ואילו מתחם הוילות, נחשב למתחם היותר יוקרתי והוא נמצא בצד השני של הריזורט, בסמוך למסעדת הגורמה, הבריכה הגדולה ואיזור חדש שנקרא CORE. היות ויש מרחק הליכה לא קטן בין שני החלקים, שחלקו אף בעלייה ומכיוון שרוב שעות היום חם, יש למלון שירות של נהגים עם קלנועיות שמביאים את האורחים ממקום למקום (בשעות הערב העדפנו לדווקא צעוד ולהוריד את האוכל הטעים שאכלנו במהלך היום).
יש בריזורט הקפדה יתרה על נושא הקורונה, הצוות עוטה מסכות ויש ערכות סטריליזציה בחדרים ובמסעדות.
אפשר להזמין למלון גם את בדיקת הקורונה במקום לנסוע לאחת המעבדות. עלות השירות הינה 60 אירו
חוף הים
השיחוק של המקום הינו חוף הים הפרטי המדהים. אני לא טיפוס של בטן גב, אבל אני מאד אוהבת חופשות לצד מקורות מים וכאן זכיתי לחוף חולי, עם מפרצונים קטנים, בהם כל אחד זוכה לפרטיות.
המים היו בטמפרטורה של 26 מעלות, ובכל ערב, בשעה חמש, כשהחום הגדול קצת נשבר, ירדנו לשחות בים. אם צריך להגדיר תחושה של אושר – אז מה שהרגשתי בים, היה מבחינתי האושר בהתגלמותו.
ביום האחרון אפילו שכרנו סירת מנוע (יש בחוף היצע של פעילויות של ספורט ימי בתשלום) והפלגנו לאי ספינלונגה, למרבה המזל התחתנתי עם שייט וכך יכולתי לשבת וליהנות מרוח המתבדרת בעוד שע' אוחז בהגה.
Spinalonga – אי המצורעים
ספינלונגה (ביוונית הוא גם נקרא כיום קאלידרון Kalydron) הוא אי סלעי במפרץ מיראבלו, עליו מתנוסס מבצר שבנו הונציאנים. בתחילת המאה העשרים נשלחו לאי חולי צרעת. הם הקימו שם קהילה והממשלה היוונית דאגה לשלוח אליהם אספקה קבועה של מזון ותרופות. תושבי האי הקימו בו בתי עסק, בתי חולים וכנסייה. ספינלונגה הייתה קהילת המצורעים האחרונה באירופה.
בשנת 1950, כאשר הצרעת הפסיקה להיות מחלה מידבקת, הפסיקו לשלוח לאי חולים חדשים והחולה האחרון עזב את האי בשנת 1957.
אפשר להגיע לאי בקלות בשייט מהעיירה אלונדה (עשרים דקות) וגם מהכפר פאלקה (שבע דקות). בביקור באי ניתן לראות את מושבת המצורעים הנטושה, את המבצר הוונציאני, כמו גם לרבוץ על אחד החופים ואף להיכנס לשחות במים הצלולים. יש אפשרות גם לקחת שייט שכולל סיור מודרך ולקבל הסבר על ההיסטוריה של האי ועל הסיפור המרתק של קהילת המצורעים.
אוכל, שתייה, מפלצות וספא
לא לוותר על הספא הנהדר של המלון. Soma Spa מעוצב בהשראת הצמחים והפרחים של כרתים. הוזמנתי לעשות בו טיפול פנים שהותיר אותי רגועה לאורך כל היום (אם כי יש מצב שהיו עוד כמה וכמה גורמים בחופשה שגרמו לי להיות שלווה מהרגיל…)
בריזורט יש 4 מסעדות. מסעדת דגים שנמצאת על חוף הים (שאינה כלולה במסגרת חצי הפנסיון), מסעדת בופה שנמצאת ליד הקבלה, מסעדת גורמה א-לה קרטה שנמצאת באיזור הוילות ליד הבריכה, ודוכני אוכל רחוב שנמצאים במתחם חדש שנקרא CORE, לצד אלו יש גם בר משקאות וחטיפים בחוף ואחד נוסף ליד הבריכה. יש גם מסעדה יפנית, אף כרגע בשל הקורונה היא סגורה.
אנחנו אהבנו את מסעדת הדגים ואת מסעדת הגורמה ליד הבריכה (לא ניסינו את דוכני המזון של CORE), אני חושבת שכדאי מאד לשלב בין מסעדות המלון לבין טברנות יווניות שנמצאות בכפרים הסמוכים.
מתחם הCORE הוא הקונספט החדש של הריזורט. מתחם המשלב גסטרונומיה, תרבות, אופנה ופעילויות.
חלל פתוח (שזכה לפרסים על עיצובו) המדמה רחוב אורבני עם ביתנים מעץ המשמשים כחנויות בוטיק קטנות ועגלות אוכל המגישות אוכל רחוב. בערבים בהם המתחם פעיל הוא שוקק חיים, בהמשך יהיו בו גם פעילויות לכל המשפחה.
באכסדרה הפתוחה מוצגת תערוכה מקסימה של מפלצות.
התערוכה פרי יצירתם של סטודיו Beetroot עושה מחווה ליצורים ואלים מהתרבות והמיתולוגיה היוונית, בדגש על התרבות המינואית.
התרבות המינואית
התרבות המינואית היא תרבות שהתפתחה באי כרתים, החל מהאלף ה-3 לפנה"ס ועד למחצית השנייה של המאה ה-15 לפנה"ס ונחשבת לציוויליזציה העתיקה ביותר באירופה. אפשר לומר שהתרבות היוונית הקלאסית הושפעה מהמיתולוגיה והתרבות המינואית. התרבות המינואית הנקראת על שם מינוס, מלכה המיתולוגי של כרתים, התרבות המינואית סגדה לדמויות נשיות ומשערים שבתקופה מסויימת שלטה בכרתים מלכה. המינואים האמינו באלה אחת, אלת האדמה, ששלטה על הטבע. אלת האדמה מתוארת כמחזיקה שני נחשים בידיה – סמל לשלטון ולפוריות.
דמות מיתולוגית מפורסמת נוספת הוא המינוטאור, יצור שהינו חצי אדם וחצי שור, בנה של אשתו של אותו מלך מינוס, הוא נכלא בתוך לבירינת בפקודת המלך.
גם דדלוס ואיקרוס, היו בני כרתים, דדלוס שבנה את המבוך בו נכלא המינוטאור, נכלא באותו מבוך עם בנו, והוא בנה לשניהם כנפיים כדי להימלט מכרתים.
המלצות על חמישה כפרים בכרתים
למרות שזו הייתה בעיקר חופשת מנוחה, הספקנו לבקר גם בכמה כפרים יוונים חמודים, שאני שמשערת שבתקופה הזו, טרם הקורונה, היו עמוסים לעייפה בתיירים ואילו השנה, היו ריקים למדי.
פלקה Plaka
כפר דייגים קטן וציורי, השוכן על מצוק המשקיף למפרץ אלונדה והאי ספינלונגה. הכפר מתאפיין בצבעים של כחול וטורקיז (כמו הצבע של הים בחלק זה של המפרץ). יש בו רחוב ראשי קצר עם מגוון טברנות וחנויות בוטיק, טיילת חביבה וכמה סמטאות עם חנויות חמודות במיוחד.
המלצה על טברנה הצופה לים: Ta Kymata
אלונדה Elounda
אלונדה, עיירת הבית שלנו, החלה ככפר דייגים והפכה עם השנים לעיירה יוקרתית, המציעה סביבה מבחר עצום של כפרי נופש ווילות מפוארים. אלונדה יושבת ממש על קו המים, אני אהבתי בה את סגנון הבנייה של בתים בני 2 קומות, מסוידים לבן, את הכיכר הגדולה, נטועת העצים מול המרינה ואת המרינה היפה.
יש בה אווירת קיץ של עיירת נופש מלאה בסטייל ושפע של חנויות, טברנות ובתי קפה.
המלצה על מסעדה: Megaro
סיסי Sisi
סיסי הוא כפר דייגים חמוד ושקט למדי, שיושב ממש על חוף הים, בין אלונדה לחרסוניסוס (חצי שעה נסיעה משדה התעופה של הרקליון). אפשר לעצור בו להפסקת קפה בדרך אל/מ שדה התעופה. יש לו חוף צר וארוך, אשר בצפונו יש מפרץ חולי ואילו בחלק הדרומי של הכפר המפרץ נכנס ממש לתוך הכפר ויוצר תעלה, מוקפת בתים, בה ניתן לשחות. הוא אינו כפר תיירותי, אולם יש בו מספר בתי מלון וריזורטים.
את סיסי גיליתי בזכות שירי ווייסמן שגרה בכפר ומעבירה בו סדנאות מיוחדות לנשים.
קריטסה – Kritsa
כפר כפר מסורתי ויפהפה למרגלות ההר, ששוכן עשרה ק"מ מאגיוס ניקולס, קריסטה מאופיין בבתים מסוידים לבן, סימטאות צרות, מפותלות ותלולות, מלאות אופי ויופי ונודע בזכות מיומנותם של האורגים והרוקמים המקומיים המציגים לראווה את עבודות התחרה שלהם.
יש בכפר חנויות, בתי קפה ומסעדות שרובן מרוכזים במרכז הכפר המוצל בעצים.
Old Hersonissos
הכפר הוא בעצם החלק העתיק של העיירה התיירותית חרסוניסוס. הכפר שוכן מעל העיירה ויש בו כיכר עמוסה בעצים וצמחייה וסביבה שפע של טברנות.
אכלנו בטברנה מומלצת בשם: Myrtios
בדר"כ הכפר הקטן שוקק בתיירים, אבל בשעת הצהרים, בתקופת הקורונה , היינו כמעט רק אנחנו בכפר, המלצרית החביבה מבית הקפה הסמוך, בו שתינו פראפה, סיפרה לנו כי בערב המקום מתמלא, אך עדיין לא עמוס כמו בשנים עברו.
לסיכום, אפשר לומר שזו הייתה אחת החופשות הכי טובות שלי בשנים האחרונות, חופשה בדיוק כמו שחופשה אמורה להיות – ניתוק מהיום יום, מילוי מצברים וזמן איכות זוגי.
גם ע' הודה שטוב עשיתי שהזמנתי אותו לבוא איתי לחופשה רומנטית בכרתים. גילינו שאנחנו אוהבים את את יוון (ואת רשת מלונות דומס). כעת אנחנו מפנטזים לחזור לכרתים או לקורפו ולדגום את שאר מלונות הרשת…:-)
תודה רבה לרשת מלונות Domes על האירוח המושקע והלבבי ותודה לע' על 3 וחצי ימים נהדרים.
- גילוי נאות: הייתי אורחת של מלון Domes of Elounda
אהבתם את החופשה היוונית שלי?
הצטרפו לרשימת התפוצה וקבלו התראות למייל כאשר אפרסם פוסטים חדשים.
מוזמנים בינתיים לגלות איך ביליתי בסלוניקי, לגלות עוד מלונות שווים ביוון ולקרוא על החופשה הזוגית שלי ברודוס
בואו לגלות גם מה יש לעשות בחאניה – חופים, טברנות, אטרקציות ומקומות לינה בבלוג של יפעת חן כהן.
19 Comments
זאת נראית לי חופשה כלבבי, רק קצת קצרה מידי…ממש מקווה שאצליח גם לשכנע מתנגדים ולנסוע. או בשנה הבאה.
נכון, החיסרון היה שזה יה קצר מדי, אבל כידוע לך, גם לי יש מגבלות דומות לשלך….מחכה לרגע שנוכל לטייל בעולם כמה שנרצה
איזו חופשה נהדרת! לא תמיד חייבים להתרוצץ!! הכל נראה כל כך מקסים. הריזורט נראה מפנק והנופים מושלמים. אפילו עשיתי מעשה היום בעקבותייך. אבל על זה בפרטי
נראית חופשה פשוט מושלמת, מיכל. והמלון עושה רושם חלומי
זה באמת היה ממש ממש חלומי….כבר בא לי שוב….
באמת לא חייבים להתרוצץ….מזל שהיה חם, למדתי שאפשר גם לנוח….
וואו מחכל, איזה חופשה מושלמת זה נשמע. אני כל כך מסכימה למה שאמרת שחלק מקסם של מקום זה השירות והחיוך שהוא נותן. זה בדיוק מה שעושה את כל ההבדל. כמה כיף לשמוע שכך חוויתם את המקום. זה יחד כל הפאר והים, פשוט מושלם
תודה רבה רינת, בלל חלק מחיבור למקום או יעד זה האנשים שבו.
איריס, פספסתי את ההודעה שלך, לא נורא, אני כבר יודעת איפה בילית בקיץ האחרון…וגרמת לי לפנטז על היעד שלך….
איזה פוסט מקסים מיכל! גם אני חשבתי על כך שכבר זמן רב לא נסענו לחופשה זוגית רק בן זוגי ואני.. הלון נראה מקסים, הכפרים מקסימים , התרבות המינואית מסקרנת והסיפור של אי המצורעים נגע בליבי מאז שקראתי את האי של סופיה. עשית לי חשק..רק שאני נשואה לעכבר יבשה ולא לספן.
חופשה זוגית זה משהו כל כך משמעותי שעד שאתם לא עושים את זה, אחרי המון זמן, לא מבינים כמה זה חשוב…עמרי אמר לי "כבר שכחתי כמה כייף איתך"…זה אומר הכל….
עד שהרדמתי אותו, עוררת בי שוב חשק לנסוע.
לכמה ימים נסעתם?
האם הפרוצדורות לא לקחו זמן רב מידי? האם כל הטפסים שצריך למלאל, ידידותיים?
אמנם את הוזמנת (יפה לך!!!) נראה לי שאותנו לא יזמינו ונצטרך להשמש בכסף שעמלנו עליו.
אז כמה יעלה לנו?
אוהבת את הבלוג שלך ואת כל הטיפים. כבר השתמשתי בעבר כשהעולם היה עגול ופתוח.
אשמח לתשובות
אם צריך בפרטי
החשק לנסיעות הוא רעבתן…רק חזרתי ובא לי שוב… נסענו ל3 ימים וחצי. הפרוצדורות לא נוראיות. אין צורך בבדיקה בכניסה ליוון, אז בעצם שום דבר לא השתנה בצק אין, הוא קצת יותר ארוך, בגלל שבודקים את כל הטפסים, אבל זה שווה את החופש וגם התור לבדיקה בחזרה לארץ, בנתבג, זה משהו שאפשר לבלוע. כמובן שעדיף לטוס לזמן יותר ארוך. למלא טפסים וקח כעשר דקות לא יותר. מה שקצת מטרטר זו הבדיקה 72 שעות לפני החזרה, אבל ניצלנו את זה כדי לטייל, קבענו תור וזה לקח 10 דקות. המלון לא זול והעלות של הסוויטות לזוגות הן כ300 יורו ללילה, אני קיבלתי וילה, כי כל הסוויטות כבר היו תפוסות, אז התמזל מזלי..:-)
לאן הטיסה? ישירות לאלונדה? ומחירה?
הטיסה להרקליון שנמצא כשעה נסיעה ברכב מאלונדה. אני טסתי בישראייר ועלה לי 260 דולר הלוך חזור.
נראה כמו מלון מושלם לנופש. אהבתי מאוד את האווירה בכרתים והפוסט שלך ממש העלה זכרונות טובים וגם עורר הרבה חשק לחזור. שמחה בשבילכם שהצלחתם למצוא זמן והזדמנות לבלות ביחד בחו"ל בתקופה המשוגעת הזאת. הכחול של הים נשאר בלב עוד הרבה זמן אחר כך.
תודה רבה ליען, באמת ניצלנו חלון הזדמנויות נדיר בסוף השבוע הזה…והכחול כעת איתי בלב ועושה לי חשק לחזור ליוון בקרוב
תודה רבה על ההצצה לחופשה המדהימה הזו
שמחתי לעזור, מוזמנת להציץ מתי שתרצי…חחחח 🙂