Blue Vagabond – תכנון והדרכת טיולים ביפן
אין דבר שממלא אותי יותר מלהעביר את ההערכה העצומה והאהבה שלי לתרבות היפנית, הלאה למטיילים ולמתעניינים
מה הרקע שלך?
אחרי הצבא התגלגלתי בטיולים שלי אל יפן, אחרי ששני היפים יפנים הזמינו אותי לבקר בארץ שלהם. הגעתי ליפן ומהר מאד התאהבתי במדינה הזו עד מעל הראש. היה לי ברור שאני עוד אחזור – אבל כשאני אבין עליה קצת יותר.
סיימתי את התואר הראשון שלי במזרח אסיה בארץ ואת התואר השני כבר עשיתי פה ביפן – באוניברסיטת קיוטו. היום אני משלימה את הדוקטורט שלי, גם באוניברסיטת קיוטו, בנושא קהילות רוחניות ביפן.
העיסוק בתיירות הגיע ממש עם המעבר שלי ליפן: משנת 2016 אני מלווה תיירים מכל העולם שמגיעים ליפן ורוצים להבין לעומק לאיזה מקום מופלא הם הגיעו.
יפן היא הבית שלי כבר מעל חמש שנים ואני כל יום מתאהבת בה מחדש ולומדת עליה משהו שלא ידעתי – ואין סוף לכמה אפשר עוד ללמוד!
מתי ולמה פתחת את העסק שלך?
היה לי חשוב להעביר את כל הידע והאהבה שלי אל יפן הלאה לכל מי שמגיע לכאן.
לטייל ביפן בלי לדעת על המסורת והתרבות המדהימה שלה, העתיקה והמודרנית, זו החמצה אדירה!
זו הסיבה העיקרית ששאפתי להיכנס לעולם התיירות, והסיבה שבגללה פתחתי את הבלוג שלי מיד עם סיום לימודי התואר השני.
כשטיילתי ביפן בפעם הראשונה ראיתי כל כך הרבה דברים שלא הבנתי – וכולם נראו לי מרתקים! אבל לא היה לי את מי לשאול והרגשתי שאני מפספסת הרבה מהמהות של המקום.
בעיסוק שלי המטרה העיקרית אליה אני תמיד שואפת היא להנגיש את הידע הרב שצברתי על יפן גם למי שלא מגיע מהתחום ולגרום לכל מי שמגיע להתאהב בארץ המקסימה הזו.
מה תחום ההתמחות שלך?
חוץ מהיסטוריה, דתות, ואומנויות הזן-בודהיזם, אני גם מתמחה בארכיטקטורה יפנית מודרנית ומסורתית. תחום נוסף שאני מתמחה בו הוא ההיסטוריה והתרבות של העיר קיוטו – שזו העיר עם ההיסטוריה והתרבות הכי עשירה ביפן (וגם הכי יפה ביפן, אבל אני כמובן לא אובייקטיבית 😉).
אלו שירותים את מציעה?
אני מציעה שירותי בניית מסלול טיול למטייל העצמאי ביפן, שעת ייעוץ לבניית טיול עצמאי ביפן, וליווי מודרך בערים קיוטו, נארה, אוסקה והסביבה. בנוסף, אני מעבירה הרצאות בנושאים בהם אני מתמחה, שהם דתות ביפן, אומנויות הזן, ארכיטקטורה יפנית, ותחומים נוספים לפי ביקוש.
מה הדבר שאת הכי אוהבת בעבודה שלך?
האנשים! אין דבר שממלא אותי יותר מלהעביר את ההערכה העצומה והאהבה שלי לתרבות היפנית, הלאה למטיילים ולמתעניינים.
במסגרת העיסוק שלי פגשתי הרבה אנשים שהגיעו אלי מוצפים בשאלות על יפן, שאלות שלא היה להם מענה עליהן. בסיום סיור איתי אני ממש יכולה לראות איך כל הקווים מתחברים לכדי הבנה עמוקה של המקומות בהם ביקרנו, ההיסטוריה וההווה, ויסודות נוספים של התרבות היפנית. יש תחושת סיפוק עצומה לראות מטיילים שפתאום מזהים לבד דברים שהכרנו יחד ולומדים להעריך אותם.
איך הקורונה השפיעה על העסק שלך?
תקופת הקורונה אפשרה לי לקחת זמן מנוחה מהעבודה כדי להעשיר את הידע שלי ולהשתלם בעוד תחומים כמו פוליטיקה והמערכת הכלכלית ביפן, ארכיטקטורה וגנים, טקס התה ועוד מגוון נושאים שלא היה לי זמן להכיר אותם לעומק כי… עבודה, דוקטורט, בית, משפחה.
סוף-סוף היה לי זמן לחקור נושאים שעניינו אותי יותר לעומק. אני מודה על התקופה הזו שאפשרה לי ללמוד ולהתפתח כל-כך הרבה. אני לא דואגת לפרנסה כי אני מאמינה שאחרי התקופה הזו אני אהיה יפנולוגית טובה יותר.
מה החלומות שלך לשנת 2021?
אם להיות כנה, אני לא מאמינה שהתיירות תחזור השנה. יפן סגרה את האולימפיאדה לקהל בין-לאומי ומסיבות שונות היא כנראה לא תמהר לפתוח את שעריה מיד כשהאולימפיאדה תסתיים. כרגע אני מעמיקה את הידע שלי בתחומים נוספים שקשורים דווקא ליפן המודרנית ועובדת על הדוקטורט שלי שאותו אגיש – בתקווה – במרץ הקרוב.
לסיום – טיפ למבקרים ביפן:
הטיול ביפן הוא טיול עונתי, כלומר: המקומות שהכי "שווה" לבקר בהם תלויים בעונה. חוץ מהעונות הברורות של פריחת הדובדבן והשלכת, ליפן עוד כמה וכמה "עונות" שבכולן יש פריחה או תופעות טבע שאופייניות לעונה. הדבר נכון גם לגבי פסטיבלים מקומיים. אני מאד ממליצה לכוון את הטיול כך שתוכלו למצות גם את היופי של עונת השנה בה אתם מטיילים וגם להגיע לאירועים שמתקיימים בזמן הטיול שלכם.
האתר של שחר