אתונה בעיניים ישראליות

03/02/2022

אתונה מבעד לעיניים של ישראלים שגרים או פועלים בה

מכירים את זה שאת בהריון ואז נדמה לך שכולן מסביבך בהריון? אז בדיוק כך עם אתונה.

לפני שנסעתי לחופשה קצרה באתונה ועוד יותר מאז ששבתי ממנה, אני כל הזמן מגלה עוד ועוד ישראלים אשר בחרו להתגורר בה, להוציא אליה טיולים וסיורים או להשקיע בה.

אולי היקום מאותת לי משהו בקשר לאתונה, אבל עד שאבין מה בדיוק, בחרתי להקדיש כתבה למספר ישראלים אשר חייהם המקצועיים קשורים לאתונה ולפעמים אף יותר מזה.

תוכן עניינים

קובי ביטון מנכל לשכת המסחר ישראל יוון

קובי ביטון - מנכ"ל לשכת המסחר ישראל -יוון

קובי עוסק בפיתוח עסקי, מיזוגים ורכישות ומוביל תהליכי חדשנות בארגונים ובחברות פרטיות, מייעץ ליזמים בישראל, ביוון ובמדינות נוספות באזור הבלקן ובאיחוד האמירויות.

מהי לשכת המסחר ישראל יוון?

לשכת המסחר ישראל-יוון היא לשכת מסחר דו-לאומית המעוגנת כעמותה במדינת ישראל המוכרת על ידי ארגון הגג של לשכות הדו-לאומיות, שגרירות יוון בישראל, שגרירות ישראל ביוון, אגף הכלכלה במשרד החוץ, משרד הכלכלה – אגף אירופה, לשכת המסחר ישראל-האיחוד האירופאי, איגוד לשכות המסחר בישראל וגופים אקדמיים, מוסדיים, פרטיים וממשלתים בישראל וביוון.

מטרתה לחבר בין אנשי עסקים, חברות יצור, מסחר, שירותים וארגונים אקדמיים, המחוייבים לקידום יחסי המסחר והכלכלה בין שתי המדינות.

העומדים בראש הלשכה: מר סבי מיוניס, כיו"ר ומר קובי ביטון, כמנכ"ל.

v

מהן מטרות  הלשכה?

לחבר בין אנשי עסקים, חברות יצור ותעשייה, מסחר, שירותים, וארגונים ממלכתיים ופרטיים, אקדמיים ופילנתרופיה, המעוניינים בקידום יחסי המסחר והכלכלה בין שתי המדינות.

הלשכה פותחת אפיקים שונים למפגש עם הזדמנויות עסקיות דרך יצירת קשרים בנושאי סחר, פרסום, קידום הזדמנויות עסקיות, פרויקטים, תערוכות וסמינרים, ארגון כנסים מקצועיים, ובין היתר, ימי עיון בתחומים הקשורים ליחסים בין ישראל ויוון.

המטרה העיקרית של הלשכה היא לקדם את שיתוף הפעולה בין עסקים מישראל לבין עסקים ביוון ומיוון, על ידי מתן מידע וכלים לחיבור להזדמנויות עסקיות.

v

איזו עזרה אתם נותנים לישראלים שרוצים להשקיע באתונה?

צוות הלשכה מסייע בכמה רמות: החל ממתן מידע ראשוני לאילו גורמים שונים ניתן לפנות לקבלת מידע כזה או אחר, דרך סיוע בפיתוח עסקי ליזמים, חברות ומשקיעים המעוניינים לבחון ולפתח את העסק שלהם ביוון אם באופן עצמאי ואם באמצעות שותפות. וכנ"ל ליזמים, אנשי עסקים וחברות מיוון המעוניינות לפתוח ערוץ תקשורת כלכלי ומסחרי בישראל.

חופשת חורף 72 שעות באתונה - רואה עולם

אלו סוגי השקעות נעשות על ידי ישראלים באתונה?

השקעות ביוון ע"י משקיעים ישראליים החלו עוד מראשית כינון היחסים הדפילומטיים בין שתי המדינות אך בהיקף נמוך למדי ולא משמעותי שהתבסס ברובו ככללו על קשרים אישיים. שנת 2010 הפכה להיות כשנת המפנה בשל פרוץ המשבר הכלכלי הגלובלי והיקפו המשמעותי ביוון.

השקעות של ישראליים באתונה (בשנים האחרונות פורטפוליו ההשקעות מתרחב לערים נוספות כגון סלוניקי, קורינתיה, פאטרס, לאריסה ואיים כמו כרתים, לפקדה, פארוס, קורפו, לסבוס, קיטנוס, חצי האי אוויה ועוד) בתחומי הנדל"ן והתיירות בעיקרו: החל מרכישת דירה להשקעה ועד השקעות בפורטפוליו של בניינים, השקעות בתעשיית התיירות והאירוח (בתי מלון), פיתוח תחום הבניה למגורי סטודנטים והוסטלים ובשנתיים האחרונות, וכן ניכרת תנועה של משקיעים לבחון השקעות בתחום התעשייה, הפצה של מוצרים, עיבוד מזון, חקלאות, תחום הביטחון והקמת מרכזי פיתוח.

v

מדוע ישראלים בוחרים להשקיע בעיר?

יש לכך מספר סיבות: יוון פתחה את עצמה להזדמנויות עסקיות והשקעה של ישראליים בשל המשבר הפיננסי העמוק אליו נכנסה ומשבר זה יצר עמק הזדמנויות ליזמים זריזים.

יוון בכלל ואתונה בפרט הינו יעד אטרקטיבי למדי לנוסע הישראלי. מרחק טיסה של כשעתיים, הכנסת אורחים, יעד המשתלב כיעד עסקי ותיירותי מוביל, זמינות הטיסות לאתונה וממנה, וההזדמנויות להשקעה שהינן אטרקטיביות למדי ולמול האפשרויות האחרות באירופה ובוודאי למול תמורה \ אירו בישראל.  כך שכל מי שמטרתו היא השקעה בנכס מניב, בתמורה לכח המטבע – אירו השקעה בישראל, יקבל תמורה גבוהה יותר בפחות השקעה, קרי, תמורה גבוהה יותר על ההשקעה והאפשרות לייצר הכנסה נוספת.

השקעה של 250 אלף אירו מקנה זכות לקבלת ויזה זהב, לכל מי המעוניים לשהות ביוון \איחוד אירופאי, לעבוד וליהנות מתמורה גבוהה, ושוקל היבט זה עבורו ועבור בני משפחתו.

השילוב האולטימטיבי לשלב BUSINESS & PLEASURE מקבל כאן דגש בכל הקשר לאתונה – אוירה, אוכל מעולה, מוזיקה, ים, ריביירה, ותמורה נאה לכל אירו אותו מבזבזים.

v

ולסיום, שתי המלצות לביקור באתונה

  • לטפס להר LYCABETTUS (החלק הראשון עם רכב או תחבורה ציבורית והחלק השני טיפוס במדרגות) ולבקר במנזר העתיק בפסגתו ולצפות על כל העיר ועד לרכס הסובב אותה, ביום ובלילה.
  • לתייר את ציר הריביירה של אתיקה היוצא מאתונה אל האזורים של ALIMOS והמרינה, GLYFADA וכל רצועת החוף לאורכה, VOULIAGMENI עם האגם הנסתר בו הטמפרטורה במים היא 22-29 מעלות לאורך כל השנה ועד למפרץ SEUNION המדהים בואכה למקדש POSEIDON. כך תשלבו את אתונה והאורבניות שבה וביחד עם טיילת, חופים, מפרץ מדהים, עיירות לווין…. והאוכל…..
ליאון אביגד מייסד בעלים ומנכל משותף מלונות בראון. קרדיט צילום ניר סטולו. צילום ניר סטולו

ליאון אביגד - מייסד ובעלים משותף של קבוצת מלונות בראון

רשת בינלאומית של מלונות בוטיק הכוללת 22 בתי מלון בתל אביב, בירושלים, בקרואטיה וביוון.

מדוע בחרתם לפתוח מלונות דווקא באתונה?

כשאנחנו שומעים את המילים 'חופשה ביוון', אנחנו אוטומטית מבינים שמדובר בחופשת קיץ על אחד האיים המופלאים.

אנחנו במלונות בראון סימנו כבר לפני כארבע שנים את יוון הפחות מוכרת, זו של פנים היבשת. ההתמקדות שלנו היא במקומות שיש להם תשתית תיירותית מעולה: קרבה לשדה תעופה או לעיר גדולה, אתרים היסטוריים, חיי לילה, חוף ים.

אתונה נחשבת כרגע לברלין הבאה. יש בה הכל: היסטוריה וארכיאולוגיה לצד חיי לילה שוקקים, קולינריה משובחת, אמנות בועטת, אוכלוסייה מגוונת ואווירה של חופש וקבלה. היא חתרנית, יצירתית וסופר מגניבה.

תוסיפו לזה את מזג האוויר המאד דומה לשלנו, את המרחק המצחיק – פחות משעתיים טיסה, את ההיסטוריה המרתקת, הקולינריה המהממת ואת העובדה שיוון זולה בצורה כמעט מקוממת לעומת ישראל, וקיבלתם יעד חלומות.

v

לא חששתם לפתוח מלונות חדשים בתקופת הקורונה?

מי אמר שלא חששנו? חששנו ופתחנו.

קודם כל, אם יש תכונה שמלונאי חייב שתהיה לו, זאת אופטימיות. שנית, ככל שהתקופה הזאת מאתגרת, שלא לומר מוציאה מן הדעת לפרקים, הרי שדבר אחד בטוח – היא תיגמר.

חשוב להבין שבאתונה הדברים נראים קצת אחרת מאשר בארץ. כעיר שנשענת על תיירות, הבינו שם מזמן שאין טעם בסגרים. הכל פתוח, יש מעט מאד מגבלות וכולם מאד ממושמעים ויש אלפי תיירים שנהנים שם מכל מה שיש לעיר להציע, כולל השלג המטורף של הימים האחרונים.

בראון אקרופול אתונה
הגג של בראון אקרופול

לצד מלונות בראון הפועלים כעת: בראון אקרופול, דייב רד, וילה בראון ארמו, קיוביק ולייטהאוס אתונה, אלו עוד מלונות ייפתחו בקרוב באתונה?

אני יודע שהמספר נשמע דמיוני, אבל יש לנו כרגע כ-40 פרויקטים בשלבים שונים של הקמה ופיתוח ברחבי יוון – אתונה, סלוניקי, האיים וקפריסין. באתונה לבדה ייפתחו בשנתיים הקרובות כשישה מלונות נוספים.

v

המלצות על 2 מקומות שאתה אוהב באתונה:

פסירי, הרובע הבוהמי המגניב שמתעורר לחיים באמצע הלילה ויש בו וייב שלא דומה לשום מקום אחר ומקומות בילוי הכי כיפיים.

ליקאביטוס – גבעת הזאבים. אתונה נבנתה על 7 גבעות, וזאת הגבוהה שבהם. אפשר לעלות לשם ברכבל או לטפס דרך שכונת קולונקי היפה עם שלל בתי הקפה וחנויות המעצבים שבה. בפסגת הליקאביטוס יש כנסיה קטנה וציורית ומרפסת תצפית עם נוף פנורמי מטורף של כל אתונה.

מסלולי טיולי באתונה - רואה עולם
שכונת פסירי
רויטל שושני סיורי קיימות עירונים

רויטל שושני - סיורי קיימות עירונית באתונה

אדריכלית נוף, בוגרת הטכניון, בעלת תואר שני בתחום תרבויות מזרח אסיה. מרצה, מובילה ומדריכה סיורים בנושא 'עירוניות מתחדשת וקיימות עירונית', במספר ערים בארץ ובעולם ובכלל זאת גם באתונה.

מדוע בחרת להוביל סיורים של קיימות עירונית באתונה?

אתונה ויוון הם מקומות שאני מאד אוהבת ומרגישה בהם טוב בכל היבט.

אתונה, עיר מטרופולין גדולה וצפופה, ים תיכונית, מתמודדת עם בעיות דומות לערים אצלנו  ובכך מהווה דוגמא טובה ללמוד ממנה. האקלים וביטויי משבר האקלים דומים וכך גם התרבות שבה מרחב ציבורי בעיר הוא מפתח לחיים. חיים הם מפגש, שיחה עם כוסית אוזו, ישיבה בצל העץ ליד מעיין בכיכר. המרקם הירוק של אתונה, אמנם משווע להרחבה, אולם ניתן ללמוד הרבה ממה שקיים, ואיך לעשות את זה פשוט ועובד.

יוצרי העיר, מפרקליס בונה האקרופוליס, האדריכלים האירופאים שהחיו את התקופה הקלאסית במאה ה-19, ועד למתכנני מוזיאון האקרופוליס ומרכז התרבות החדשים – כולם בעיני שרשרת דמויות מופת ועשייה מעוררת השראה וחזון. כל מי שסייר איתי באתונה חש את הקירבה המיידית לעיר ואת הרלוונטיות של מה שאנחנו רואים לעשייה העירונית בארץ.

מוזמנים לקרוא עוד על סיורי הקיימות של רויטל שושני

מv

אלו פרויקטים מעניינים של התחדשות עירונית נוצרו בשנים האחרונות באתונה ?

למרות עשור של משבר, יש הרבה עשייה באתונה: גם מ'למעלה' כפי שאתאר בהמשך, וגם מ'למטה' על ידי תושבים היוצרים לעצמם מרחב ירוק הנדרש בתוך הבינוי הצפוף. כך למשל 'פארק נברינו' שהוקם ע"י תושבי שכונת אקסכריה לפני כעשור, מופעל ומתוחזק על ידם עד היום בהצלחה, כאידיאולוגיה של עצמאות האזרחים מהממסד.

לעומתם, הוקם ע"י קרן פילנטרופית של 'איל הספנות' סטברוס ניארכוס, מרכז התרבות SNFCC – Stavros Niarchos Cultural Center פרויקט מונומנטלי פורץ דרך שנחנך ב-2017 וכולל את הספרייה הלאומית ובית האופרה ופארק ים-תיכוני בשטח 170 דונם סביבו.

למרכז הגג הירוק הגדול באירופה, אספקת אנרגיה עצמית מפאנלים סולריים, גינה קהילתית, השבת מים ועוד פרמטרים של בניה ירוקה שזיכו אותו בליד פלטינום ( תקן בניה ירוקה בינלאומי). פרויקט זה הינו החלוץ הראשון שהושלם בקרבת מפרץ פאלירו ואזור שדה התעופה הישן, המתוכננים בימים אלה כחזית הים החדשה של אתונה וחיבור מחדש של העיר לים.

כיצד אתונה מתמודדת עם בעיות של קיימות עירונית?

בשני המפגשים שהיו לנו בסיורי אוק' 21, בעיריית אתונה, יכולנו להתרשם מרצינות ההתייחסות למשבר האקלים והרצון לקדם קיימות עירונית כדי למתן את השלכותיו.

ראש העיר מינה צוותי פעולה ותכנון יעודיים לטפל בבעיות זיהום האוויר, אי החום העירוני (טמפרטורות גבוהות מאד ושריפות) והצפות. הצוותים שוקדים על תוכניות המקדמות שטחים ירוקים סופגים כולל גגות ירוקים כמו גם תגבור נטיעת עצים לקירור, הצללה ושיפור איכות האויר. בנוסף, כל מרכז העיר מיועד לקבל מתיחת פנים ולהיות מוטה הולכי רגל, דבר שיעודד גם את הכלכלה המקומית.

v

המלצות על 2 מקומות שאת אוהבת באתונה:

אני בוחרת בשני מקומות המייצגים תפישת עולם עירונית נפלאה:

גן המוזות – גן סוד קסום וקטן, שיש לגלות מאחורי ה'וילה של שלימן' בציר פנפיסטימו הראשי במרכז העיר. הווילה בתכנונו של האדריכל הבווארי, ארנסט זילר נחשבת בצדק לאחד המבנים היפים בעיר מהתקופה הניאוקלאסית, נתרם למדינה ע"י שלימן והוסב למוזיאון מטבעות. גינת הווילה היא אתנחתא עירונית מטופחת ושקטה, ישיבה וקפה באווירה הנותנת כבוד לתרבות עתיקה של אמנות ומיתולוגיה הקשורות בעבותות לעיר.

מרפסת הקפטריה של מוזיאון האקרופוליס החדש – מיקום מושלם למרגלות האקרופוליס שניבט ממעל. החוויה העוצמתית של הביקורים באתר ובמוזיאון מקבלת כאן מקום לרוגע וחיבור עם הזמן והמקום העתיק – חדש. המרפסת הזו היא אכן היפה והחשובה שבמרפסות אתונה אך לא פחות ממנה מרגשות אותי אלפי המרפסות הירוקות של דירות אתונה – ה'גנים התלויים' של העיר.

חופשת חורף 72 שעות באתונה - רואה עולם
מרפסת הקפטריה של מוזיאון האקרופוליס הצופה אל הגבעה הידועה
RanLiran Travel סיורי אוכל באתונה

לירן שפיגל ורן ספוז'ניק - עיצוב חופשות בהתאמה אישית ביוון

סיורים קולינרים באתונה, שירות של הזמנות לבתי מלון ייחודיים, העברות והסעות, סדנאות בישול, טעימות יין מקומי וטיולים יומיים מותאמים אישית מחוץ לעיר.

מדוע בחרתם לעבור לאתונה?

במהלך תקופת הקורונה, תקופה נוראית ומטלטלת שעברה ועדיין עוברת על כולנו הרגשנו שאנחנו חייבים לעשות שינוי, החלטנו לאחד כוחות ולעבוד יחד.

אז אמרנו שלום לכולם ועזבנו את ת״א לטובת השכנה המהממת יוון.

במשך מספר חודשים חרשנו אותה מצפון לדרום, ממזרח ולמערב באיים וביבשת כדי לגלות מקומות חדשים וייחודיים בשבילכם וכרגע, בתקופה הנוכחית בחיינו, החלטנו להתמקם בבירה אתונה שהחיבור איתה היה ממש אהבה ממבט ראשון.

השילוב של הישן והחדש, החצי אירופאי, חצי מזרח תיכון, האוכל האיכותי והטעים, האנשים הטובים והנחמדים, מזג האויר שמזכיר את ישראל עשה לנו את זה מאוד.

v

מתי ומדוע התחלתם להעביר סיורים באתונה?

הסיור הקולינרי הגיע בעקבות דרישה של הלקוחות שלנו להראות להם את העיר מזווית שונה, מהזווית שלנו.  אתונה עיר ענקית מלאה בכל טוב ומי שמגיע לכמה ימים רוצה לקבל את המיטב שיש לעיר המפתיעה הזאת להציע.

אחרי שחרשנו את העיר, טענו, שתינו, התלהבנו והתאכזבנו, זיקקנו את המיטב לסיור של כמה שעות שמשלב אוכל, תרבות, אנשים, צבע, ריח, סטייל ואופנה, הכרות עם מוסדות שנפתחו בתחילת המאה הקודמת, מיזמים צעירים ומגניבים שהוקמו לאחרונה, חנויות קונספט שרק מקומיים מכירים ועוד ועוד.

כך נוצר הסיור Eat, Walk, Love – שמחבר בין אוכל תרבות ולייף סטייל. בין שוקי הבשר והדגים לחנויות

מעוצבות. בין גבינות ונקניקים לאוזו ויין יווני משובח.

RanLiran Travel סיורי אוכל באתונה

מה אתם אוהבים בסצינת האוכל באתונה?

אנחנו מאוד אוהבים את השילוב של ישן וחדש, את הכבוד לחומרי הגלם, את המסורת, את הטברנות המשפחתיות, הטריות, האותנטיות והפשטות שבמטבח היווני.

את העובדה שלרוב מדובר על עסקים משפחתיים שעוברים מדור לדור, לראות ולחוות את כל המשפחה יחד, מחבקים ומארחים אותך כאילו הגעת להתארח בביתם הפרטי.

לעומת מסעדות מודרניות וחדשות שמציעות מגוון רחב של סגנונות מדרום מזרח אסיה ועד דרום אמריקה כולל אירופה הקלאסית כמובן.

v

המלצות על 3 מקומות קולינריים באתונה:

MINU

מינו הוא מקום מקסים עם צוות ידידותי להפליא, מעוצב ללא דופי ונמצא בלב הרובע הטרנדי, "פסירי", בו תוכלו לקנות כלי בית, פרחים וצמחי נוי לשבת בנחת על כוס קפה או כוס יין בחצר ולנהות מתפריט הנפלא של Athinagoras Kostakos כוכב עולה במטבח היווני, כיום המנהל הקולינרי ב-Scorpios Mykonos ו-Meraki London

Warehouse

נמצא בשכונת אכסרכייה המקום היה בעבר הוצאת ספרים שהוסב לבית קפה ובר.

אנחנו מאוד אוהבים יין ולכן התאהבנו. במקום תוכלו למצוא כמעט 500 סוגים של יינות מהכרם היווני והבינלאומי שנבחרו בקפידה ע״י הסומליה של המקום.

זהו אחד המקומות באתונה עם מבחר הגדול ביותר שניתן להזמין בכוסות.

לצד יין משובח תמצאו מנות קטנות ואיכותיות עם חומרי גלם משובחים שילוו את היין הנפלא.

אנחנו אהבנו מאוד את מנת הטונה טאטאקי.

האווירה בשעות הערב קלילה וזורמת והאוכלוסייה מאוד מגוונות שמגיעה מכל רחבי העיר.

Atlantikos

אתונה, בדיוק כמו ערים ים תיכוניות אחרות, מלאה במסעדות נהדרות.

עם זאת, ייתכן שהטוב ביותר אינו היקר ביותר או העמוס ביותר. רוב הזמן, המסעדות הטובות ביותר הם מקומות קטנים ונסתרים שפוקדים אותם רק המקומיים. אטלנטיקוס היא מסעדה כזו.

היוונים מבינים את פירות הים שלהם, לא צריך מתכון טוב כדי להוציא את הטעם הנפלא מפירות ים טריים,  צריך רק פירות ים טריים. זו הסיבה שהיוונים מכינים את פירות הים הטריים שלהם רק בשתי דרכים: מטוגן בשמן עמוק או בגריל.

באטלנטיקוס יודעים את העבודה וכל המנות בתפריט טובות וטעימות.

אנחנו אוהבים במיועד את מנת הטארמה, פלטת פירות ים מטוגנים ופאבה עם אנשובי וכמובן לא לפספס את יין הבית לבן שמתאים בדיוק לארוחה כזאת.

RanLiran Travel סיורי אוכל באתונה

תודה רבה לקובי, ליאון, רויטל, רן ולירן שהתארחו אצלי במגזין וסיפרו על אתונה מזווית ישראלית.

מחכה כבר לפעם הבאה שאגיע לאתונה ואשתמש בהמלצות שלהם.

עוד המלצות שוות תמצאו באינסטגרם שלי.

יש לכם המלצות על אתונה?

כתבו לי בתגובות.

מוזמנים להצטרף לרשימת התפוצה שלי ולקבל השראה לטיולים.

תגובות פייסבוק

לקריאה נוספת

7 Comments

Galit Weinberg 07/02/2022 at 7:24 pm

איזה יופי של פוסט מיכל. כמה כיף שיש המלצות ממקור ראשון. אתונה היא מאגר כל כך גדול שרק התחלנו להכיר. צריכות מתישהו לשוב… אין ברירה!

Reply
מיכל מנור 07/02/2022 at 9:50 pm

חייבות לחזור לשם יחד…זו הייתה רק טעימה עבורי..רוצה לבקר בכל כך הרבה מקומות..ביחד איתך!!!

Reply
שילה ברון 07/02/2022 at 7:45 pm

כתבה מצויינת ידעתי שהייתי צריכה להשקיע באתונה וליאון באמת אחד האופטימיים – עפה על רשת בראון♥️

Reply
מיכל מנור 07/02/2022 at 10:00 pm

מחכה שייפתחו עוד כמה מלונות באתונה ונחזור לדגום אותם….

Reply
ינינה 07/02/2022 at 10:27 pm

פוסט מעניין מאוד על יזמות ושיתופי פעולה בין ישראל ליוון. מעניין אם יש גם שיתופי פעולה של היטק ( שהם לא תיירות) ? סטארטאפים משותפים? בכל מקרה – זוית מעניינת ושונה על העיר הזו.

Reply
נועה בר-נס 08/02/2022 at 9:16 pm

וואו אני יכולה לקרוא על אתונה בלי סוף. הם עשו לי חשק לעבור לגור שם או לפחות לפתוח שם מלון 🙂

Reply
שרי אבן 09/02/2022 at 5:00 pm

פוסט מעולה, ומעבר להמלצות המעולות (ואני סומכת עליך…) כיף להחשף גם לעוד זווית של ישראלים שמשקיעים.

Reply

Leave a Comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com