ירידי עתיקות, שוקי פשפשים ובילוי משפחתי באנגליה הכפרית
לכבוד יום הולדתו הגשים ע' פנטזיה ואירגן לעצמו ביקור בשניים משווקי העתיקות הגדולים באירופה. השוק בניוארק והשוק בלינקולן.
למזלו הרב השווקים התקיימו באותו שבוע, במרחק של שעה זה מזה, מה שגרם לסוכנת הנסיעות שלו, קרי: אני, למקם שבוע שלם מהטיול המשפחתי שלנו לאנגליה באיזור ניוארק-לינקולן.
ארבעה ימים מלאים בשווקי עתיקות? מה אנחנו נעשה בזמן הזה, בלי ע' ובלי רכב? תהיתי לעצמי.
הצטרפו אלי ותגלו….
ואת שיר הפתיחה אני מקדישה לע' שאוהב גם ירידים וגם את סיימון וגרפונקל.
bb
ה
חופשה משפחתית בניוארק, אנגליה
התמקמנו בעיירה ניוארק. בחרנו בה מכמה סיבות – יש לה מרכז קטן שנח להגיע אליו ולהתנייד בו רגלית, היא סמוכה לאחד השווקים ומצאתי בה קוטג' חביב וגדול מספיק כדי שנוכל לבלות בו בשעה שע' לא בנמצא.
![]() |
הכניסה לקוטג' שלנו בניוארק |
יום שני בבוקר ע' קם מוקדם כשפניו מועדות לשוק בלינקולן ואילו אנחנו נכנסנו למעין מוד של חופש גדול, נינוחות ובטלה.
לאחר קימה מאוחרת והתארגנות איטית צעדנו בשעת צהרים למרכז העיירה, עניין של חמש דקות, התחלנו בביקור ארוך בסופרמרקט ענק, הצצה לכיכר השוק הנאה של העיירה, קפה וגלידה ומשם חזרה לדירה. יום עמוס ומלא הספקים….
mm
![]() |
עד שהגענו כיכר השוק כבר התרוקנה |
ה
נסיעה ללינקולן, אנגליה
למחרת כבר היינו קצת יותר יעילים – אמנם עדיין הקימה וההתארגנות היו מאוחרות, אבל לקראת צהרים צעדנו דווקא לתחנת הרכבת של ניוארק ונסענו ברכבת (איזו התרגשות!) ללינקולן הסמוכה. התלבטנו אם לנסוע ליורק שהיא עיר יותר גדולה עם שלל אפשרויות, אבל הנסיעה אליה יותר ארוכה ויקרה ולכן בחרנו בלינקולן.
mm
ה
ביקור בעיר לינקולן
לינקולן היא עיר עתיקה ומאד יפה, עם מדרחוב ארוך היוצא מתחנת הרכבת ומוביל מעלה אל הקתדרלה המפורסמת של העיר ואל המצודה.
המדרחוב עמוס במסעדות, חנויות של רשתות מוכרות, בתי קפה, גלריות, חנויות קטנות וחמודות ועוד.
הגענו לעיר רעבים ומייד אכלנו צהרים במסעדה איטלקית מצויינת, עם מגוון מנות ללא גלוטן.
mm
![]() |
זה השער צדיקים יבואו בו |
![]() |
לאחר שהרגענו את הבטן המקרקרת, טיפסנו לעבר הקתדרלה, אחת מאתנו קיטרה כל הדרך וסירבה להמשיך אם לא תקבל את מנת הגלידה שלה, אבל אני לא ויתרתי ("קודם נגיע למעלה ואז גלידה").
bb
![]() |
מתחילים לטפס |
![]() |
בדרך יש חנויות מעניינות |
![]() |
חנויות עתיקות לאבא |
![]() |
חנויות קנקני תה לאמא |
![]() |
מתחיל להיות תלול |
![]() |
אולי נעצור כאן? |
![]() |
בכל זאת הגענו למרות הכל |
בסוף במקום גלידה הם שתו שוקו חם עם קצפת ומרשמלו בבית קפה חביב (יש שם מגוון עצום של בתי קפה ותה שממש היה קשה להחליט).
הדרך למטה, מן הסתם, הייתה קלה יותר.
nn
![]() |
גם בדרך למטה יש חנויות חמודות |
יום טיול ביער שרוודה
ביום רביעי היה לע' יום חופש מהשווקים והחלטנו לטייל בעקבות גיבור תרבות אנגלי – רובין הוד. היעד: יער שרווד, שם הכל התרחש.
האם רובין הוד היה אמיתי או אגדה? על זה יש סברות שונות וכנראה שלעולם לא נדע, אבל הסיפור עליו שמסופר במרכז המבקרים של יער שרווד עניין את כולנו, בעיקר את תמר שמאד התלהבה מהרומן שלו עם מריאן.
האם רובין הוד היה אמיתי או אגדה? על זה יש סברות שונות וכנראה שלעולם לא נדע, אבל הסיפור עליו שמסופר במרכז המבקרים של יער שרווד עניין את כולנו, בעיקר את תמר שמאד התלהבה מהרומן שלו עם מריאן.
יער שרווד הינו יער אלונים עתיקים, במידה ואתם מגיעים למקום ממליצה לקחת את המסלול הארוך וגם ללכת לאיבוד מדי פעם בשבילי היער המרשים.
mm
![]() |
האלון הכי ותיק ביער. נחשב לאלון של רובין הוד |
nn
ביקור בעיר ניוארק
ביום חמישי ע' נסע לשוק העתיקות של ניוארק ואנחנו הלכנו לאכול ארוחת בוקר בסטארבאקס שבכיכר השוק של ניוארק, לאחר מכן בדקנו את חנויות העיירה.
בשלב מסוים הילדים מיצו את הקניות, השבתי אותם לדירה וחזרתי להסתובב לבד, איזה כייף שהם כבר גדולים.
בשלב מסוים הילדים מיצו את הקניות, השבתי אותם לדירה וחזרתי להסתובב לבד, איזה כייף שהם כבר גדולים.
המסקנות שהגעתי אליהם לאחר השיטוט העצמאי בעיירה: ניוארק מתאפיינת בריכוז גדול במיוחד של מרכולים, בתי מרקחת, גלנטריות, חנויות טואלטיקה ופרפומריות. אז אם אתם חובבי חומרי ניקוי, בשמים או אביזרי רחצה, ניוארק היא המקום עבורכם…:-)
nn
nn
יום שישי הוא יומו האחרון של השוק, ע' כהרגלו קם מאד מוקדם, אנחנו, כהרגלנו, מאחרים לקום, הולכים לאכול ארוחת בוקר-צהרים בבית תה חמוד שאיתרתי בעיירה ומשם אצים רצים לתחנת הרכבת על מנת לתפוס את ההסעה ליריד העתיקות, כדי שגם אני קצת אספיק לשזוף את עיני בשכיות החמדה.
nn
ה
יריד עתיקות ניוארק
השוק מקסים, רחב ידיים, מתפרש על דשאים גדולים, לכל מציג אוהל גדול משלו, בחזיתו הוא מציג את המציאות השוות שלו.
הילדים התמקמו על אחד הדשאים, מלקקים בחדווה גלידה ומשעשעים את עצמם (כבר אמרתי שכייף שהם גדולים?) ואני יצאתי למסע צילומים ואפילו מצאתי ספסל, שנרכש ויוצב, לכשיגיע ארצה, בגינתנו.
רוצים גם לנסוע ליריד עתיקות? מזמינה אתכם לקרוא על אסנת ואיתן פרידמן, ימי בנימינה, שמארגנים טיולי עתיקות לשווקים של אנגליה
nn
![]() |
הספסל שלנו |
nn
השוק נגמר בשעה דיי מוקדמת, כך שיכולנו עוד להספיק טיול קצרצר ואחרון בשמורת אגמים, צפונית לניוארק, בשלב הזה התחיל לרדת גשם זלעפות, חלק מהזמן הסתתרנו בגרדן סנטר נחמד שצמוד לאגם וברגע שהגשם נחלש, טיילנו קצת לצד האגם והאכלנו את האווזים.
nn
כך הסתיים לו שבוע רגוע שבו רובנו לא עשה כמעט כלום, מצד שני פשוט הרגשנו כמו אנגלים מקומיים למשך שבעה ימים.
nn