אורח נטה ללון

רשת מלונות WoM

הוסטלים בתל אביב בעידן פוסט קורונה

כל עוד השמיים סגורים ויש חובת בידוד, תיירות החוץ יצאה לחל"ת ובינתיים, למרבה הצער, אין צפי לשובה, אבל אני עדיין שומרת על אופטימיות זהירה!

בתקשורת ובמדיה החברתית דנים רבות על התחזקות תיירות הפנים (ע"ע מלונות מלאים באילת וצימרים בצפון), אולם הרבה מאד תחומים ועסקים תיירותים בישראלים מתפרנסים בעיקר מתיירות נכנסת ובאין תיירות יוצאת, אין גם תיירות נכנסת. האחת בשנייה כרוכה.

תל אביב, לדוגמא, מוצפת בתיירים בכל קיץ, בחופים, ברחובות ובשדרות שומעים בליל של שפות. לא כך הוא המצב ביוני 2020, מה שמשפיע ישירות על תחום המלונאות.

הזמנתי את ליהי גרסטנר מרשת מלונות stay wom וירון בורגין מרשת אברהם הוסטלס וטורס, שני יזמים בתחום המלונאות, שפועלים בנישת ההוסטלים לדבר על המצב.

אברהם הוסטל תל אביב
על גגות תל אביב - אברהם הוסטל

נתחיל עם קצת מספרים:

שנת 2019 היוותה שנת שיא בתיירות לישראל עם עם 4.55 מיליון תיירים.

סך ההכנסות מתיירות נכנסת בלבד בשנת 2019 הגיע לכ-22.5 מיליארד ₪.

בשנה זו נרשם במלונות התיירות בארץ שיא שיא של 25.8 מיליון לינות.  הגידול נבע מעלייה של 5% במספר לינות התיירים שקבע שיא של 12.1 מיליון לינות, דהיינו 47% מסך כל הלינות היו לינות של תיירים.

התאחדות המלונות בתל-אביב דיווחה בשנת 2019 על תפוסת שיא שעמדה על 76%, נרשמו 3.85 מיליון לינות – רובם הגדול של תיירים.

בחודש פברואר 2020, רגע לפני משבר הקורונה, עדיין 53% מהלינות היו של תיירים – כ-885 אלף לינות. אבל אז הגיע חודש מרץ השחור והסגר ואחריו אפריל ואת ההמשך כולנו כבר מכירים…

אברהם הוסטל תל אביב
אברהם הוסטל תל אביב

כרטיס ביקור: ירון בורגין

שותף ומנכ״ל אברהם הוסטלס וטורס.  רשת הכוללת הוסטלים בתל אביב, ירושלים ונצרת וגם סיורים מיוחדים בכל הארץ.

היכן תפסה אותך הקורונה?

היינו בנקודת צמיחה מדהימה של הקבוצה עם כמות אורחים ותיירים עצומה בשלושת ההוסטלים (ירושלים, תל אביב, נצרת), פרוייקט חדש באילת ועוד כמה פרוייקטים נוספים עתידיים בישראל ומעבר. היינו במהלכי בניית תשתיות להכפלת הקבוצה והשקעות רבות בטכנולוגיה ובהון האנושי שלנו לקראת העתיד.

בגלל הקורונה פרויקט הדגל באילת כרגע מוטל בספק (לרבות הפסקת השיפוצים של הבניין באילת אחרי השקעה של מיליוני ש"ח) וגם משרדי ההמטה שלנו שרק נכנסנו אליהם חודש וחצי קודם לכן הפכו בן לילה ללא רלוונטים. גם ההשקעה שם של קרוב לחצי מיליון ש"ח ירדה לטמיון.

הדבר הכי כואב זה כל האנשים שלנו – מעברי תפקידים, הדרכות ופיתוח אנושי, הכל נעצר וכעת אנחנו לצערנו צריכים להגיע למצב של לשחרר כמות גדולה מאנשינו כי פשוט אין מספיק עבודה בשביל כולם.

אברהם הוסטל תל אביב
אברהם הוסטל תל אביב

כיצד רשת אברהם התמודדה ומתמודדת כיום עם עצירת התיירות?

נאלצנו לסגור את כל הפעילות באמצע חודש מרץ, ולעבור למצב הדממה בו המשכנו לספוג הפסדים כספיים כבדים.

כעת פנינו לחידוש הפעילות עם הסרת חלק ממגבלות הקורונה, ואנחנו מאמינים שהאיכות והעוצמה של האנשים שלנו יחד עם החיבור עם הקהילות המקומיות זה המפתח להתאוששות. אנחנו עובדים במרץ לקראת פתיחת ההוסטלים. 17.6 בנצרת. 1.7 תל-אביב ו – 15.7 ירושלים ולחדש את פעילות חברת הטיולים בקרוב, תוך כדי התאמת המוצרים לקהל הישראלי ובניית חוויות ייחודיות המותאמות לנישות שונות. אני בטוח שגם כאן נצליח לייצר משהו "אברהמי" ייחודי ובעל משמעות.

באין תיירים, אנחנו פונים לקהל ישראלי, גילאי 25-50. הכנו חדר משפחתי של עד 6 איש במחירים של החל מ 80 שקל לאדם. גם חדרי הדורום שלנו עברו הסבה לחא'ן באברהם שיכולים להיות חדרים קבוצתיים במחיר נוח מאוד.

מהן התובנות המיידיות שלך בהקשר של המשבר בעולם התיירות?

אני מעריך שעולם התיירות יקבל חיזוק בחלק מהמגמות שהיו קודם – שימוש מוגבר בטכנולוגיה ומעבר לשיווק ישיר מול הקהל באמצעים דיגיטליים המגיעים לנישות השונות בצורה קלה , נגישה במובייל ופשוטה. אנשים ימשיכו לטייל וללון בהוסטלים ואני מאמין שבטווח הבינוני והארוך זה אף יגבר מעבר למה שהיה קודם. הקורונה חידדה לרבים את הצורך במגע אנושי ובמשמעות ודווקא את זה טיול עצמאי במדינה זרה נותן בצורה אדירה, ולבטח חווית השהייה בהוסטלים.

השנה הקרובה תהיה מאתגרת מאוד להוסטלים בישראל אבל מי שיצליח להתגמש, ולהשאיר את הראש מעל המים יזכה ליהנות מפירות התקופה אחרי כן ולהגיע להצלחה גדולה יותר מאשר היה קודם לכן.

אברהם הוסטל תל אביב
אברהם הוסטל תל אביב

כרטיס ביקור: ליהי גרסטנר

אדריכלית ויזמית עבדתי והקמתי משרדי אדריכלות בניו יורק, פאריז בריסל ותל אביב.

ב 2014 הקמתי עם שותפה, סטארטאפ www.splacer.com . מיזם שדומה ל Airbnb רק לארועים – יעול חללים לא מנוצלים בשעות היממה.

לפני שנה וחצי עזבתי את החברה והקמתי רשת מלונות פודים דיגיטלית (כל החדרים נשלטים דרך הנייד באפליקצייה) בעיצוב חדשני ופונקציונלי (חדרים מאוד קטנים – בסיגנון הקפסולות, רק יותר גדולים). את המיזם הקמתי בשיתוף עם אחי האדריכל דין גרסטנר ורשת מלונות בראון שהצטרפו אלינו למיזם ונותנים לנו את הגב המקצועי- מלונאי.

להזמנת המלון – יש חמישה אחוז הנחה למזמינים באתר הבית

מה החזון של רשת המלונות?

הרעיון הוא לאפשר לכל תייר להתארח בחדר פרטי, במחירים נגישים ובמרכזי ערים ולאפשר בניית מקסימום חדרים בעיצוב סופר חדשני, בנכסים פנויים בעיר. הפודים הם חדרי בוטיק קטנים עם כל פינוקים שישי בחדר מלון רגיל, רק בקטן. הרעיון הוא לאפשר לכמה שיותר מיטות, ולמקסם את כמות החדרים הפרטיים בתוך שטח מרובע מצומצם. דמיינו טטריס (Tetris ) תלת מימדי. החדרים אמנם קטנים אבל בכל חדר יש מיטה (יחיד או זוגית 2×2 מטר), מיטת קינג, או טווין (שתי מיטות סינגל), מקום לאחסון בגדים, שולחן עבודה, כיסא, כיור, כספת תאורה צבעונית, השירותים והמקלחת משותפים לכל שלושה חדרים. וכל החדרים נשלטים על ידי אפליקציה.

קהל היעד המקורי היו בעיקר תיירים מחו״ל – ובזמן ההרצה הגיעו תיירים רבים מכל העולם לחוות את המלון הראשון מסוגו בארץ.

היכן תפסה אותך הקורונה?

כרגע אנחנו עובדים על שני מלונות עם כמעט 200 חדרים. לפני חודשיים פתחנו את המלון הראשון  באלנבי/בן יהודה – עם 47 חדרים. המלון היה מיועד לתיירים מחו״ל ואורחים מקומיים – מלון חדש חדש, מהניילונים.

לאור המצב וכמובן עקב סגירת השמיים, נאלצנו לסגור את המלון. המלון השני, בבית הטקסטיל שמאחורי נווה צדק, עם 115 חדרים אמור היה להיפתח במאי. את השיפוצים למלון החדש דחינו, אך אנחנו ממשיכים בימים אלו את בנייתו ומקווים לפתוח לקראת ספטמבר.

איך התמודדתם במלון בתקופת הסגר ועד היום?

שלושה חודשים היינו סגורים. וניסינו לחשוב על דרכים וסיבות לפתוח את המלון, להכניס אנרגיות חדשות למקום. ולפני חודש החלטנו להוציא את הטוב מהמצב ואנחנו מתכננים לפתוח את המלון ב 18 ליוני לחברה צעירים שרוצים להתאוורר, ומחפשים לגור לתקופת ביניים קצרה, במרכז העיר, דקה מהים, במחירים סופר זולים עם עוד חברה צעירים, באווירה מגניבה, צעירה ושיתופית.

מלון WoM תל אביב
StayWom

מה הפתרונות היצירתיים שמצאת נכון לתקופה הקרובה?

הבנו שהשמיים יהיה סגורים לתיירים בתקופה הקרובה, ואין לדעת מתי ייפתחו ומתי התיירים ירצו ויוכלו לטייל בעולם ולהגיע לארץ. והחלטנו להתרכז בתיירות פנים, ובמיוחד בקהל של צעירים שמעריכים עיצוב, טכנולוגיה, ססטנביליות, ומחפשים חוויה אחרת בערים אורבניות. יצאנו עם מבצע של מחירים מאוד אטרקטיביים והצעות לשהייה ארוכה של שבוע, 10 ימים וחודש. שכמובן ניתן להאריך ליותר…

המחשבה הייתה לתת פתרון לצעירים שבאים להתאוורר בתל אביב, לסטודנטים מחפשים מקום לגור בו לחודש ויותר או לחברה מחוץ לתל אביב שמחפשים לעבור לתל אביב ועד שימצאו דירה, יכולים לגור אצלנו. הרעיון הינו לייצר מקום למגורים זמניים בקהילה שיתופית ותומכת, להכניס תוכן ועניין למלון והרגשה של חיים משותפים, של שייכות למקום.

אנחנו עובדים על שיתופי פעולה עם מארגני טיולים, להביא עוד תוכן ועניין לאורחים, ולחבר אותם לאנשים וחוויות מקומיות. יש לנו סידרה של הרצאות וארועים שבועיים, יוגה בלובי ומוזיקאים שבאים לנגן בסופי שבוע. בחזית המלון יש לנו גלרייה שמציגה אומניים מקומיים. המטרה היא להנגיש את היצירה והחוויות שיש לעיר תל אביב לתת לאורחים שלנו.

מה התחזית שלך למלון בעוד כחצי שנה-שנה מהיום?

שנצליח לייצר מקומות שהרבה מאוד ישראלים ואורחים מהעולם מרגישים שזה הבית שלהם, אנשים מגניבים, מזדהים עם הערכים של המותג, שנהנים מערך של המקום, שתורמים לו ומביאים עוד חברה ואנרגיות חדשות לתוכו – אם זה לכמה ימים, לשבועות או לחודשים שהם חווים איתנו, את המסע שלהם…

מוזמנים לקרוא על ליהי בהרחבה ולגלות את הקשר שלה לניו יורק.

מלון WoM תל אביב
StayWom

תודה לליהי וירון שבאו להתארח במגזין.

(כל הזכויות של תמונות אברהם הוסטל שייכות לרשת אברהם הוסטל.

כל התמונות ממלון staywom שייכות לרשת staywom)

מאחלת להם וגם לנו שימצא פיתרון לתיירות הנכנסת והיוצאת ונוכל לחדש טיולנו כקדם ותיירים ימלאו את הארץ.

עד אז מוזמנים להצטרף לרשימת התפוצה שלי ולקבל למייל מידע גם על טיולים בישראל.

ה

עוד המלצות שלי על מלונות בתל אביב:

מלון ים של רשת אטלס

מלון ברדיצ'בסקי

תגובות פייסבוק

לקריאה נוספת

9 Comments

נועה בר-נס 16/06/2020 at 2:49 pm

מאד מעניין. מקווה מאד שיחזיקו מעמד.

Reply
מיכל מנור 17/06/2020 at 10:02 am

גם אני מקווה ומחזיקה אצבעות שיגיעו גם תיירים בקרוב

Reply
Tal Bright 16/06/2020 at 8:34 pm

פוסט מרתק. מאוד מעניין לקרוא על הפתרונות היצירתיים שהם מצאו

Reply
מיכל מנור 17/06/2020 at 10:02 am

אין כמו משבר טוב לחידוד היצירתיות….:-)

Reply
עדי בן עזר 02/07/2020 at 2:38 pm

יופי של פוסט! מרענן ומעניין לקרוא על האופציות הבלתי סטנדרטיות ללינה בתל אביב וגם את הראיונות

Reply
מיכל מנור 27/07/2020 at 11:29 am

בהחלט מעניין להכיר יוזמות חדשות ופתרונות בזמן משבר

Reply
noa 17/06/2020 at 6:29 am

Hope it will all change soon since Tel-Aviv has so much to offer to tourits

Reply
מיכל מנור 17/06/2020 at 10:02 am

I hope so too…..

Reply
עדי בן עזר 02/07/2020 at 11:42 am

יופי של פוסט! מרענן ומעניין לקרוא על האופציות המעניינות ללינה בתל אביב וגם את הראיונות

Reply

Leave a Comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

לורשה

מוזמנים להמשיך לראות עולם

הצטרפו לרשימת התפוצה

וקבלו למייל דיוורים עם:

המלצות על יעדים ומקומות נחמדים

מידע על מסלולים והשראה לטיולים