סטודיו אינסומניה – עיצוב ופיתוח תוכן חוויתי לאפליקציות מציאות מדומה ומציאות רבודה
מי אתה ומה הרקע שלך?
ניר כהן – מעצב UX וחוויה עבור מרחבים וירטואלים וטכנולוגיים, חוקר, מעצב ומפתח חוויות מציאות מדומה ורבודה. מתמקד בתפר בין מוחשי לוירטואלי, חי על התפר בין הנדסה לעיצוב, מאמין בטכנולוגיה ככלי לטובת המטרה.
בוגר תואר ראשון בהנדסת מכונות מאוניברסיטת אריאל, ומוסמך בעיצוב תעשייתי טכנולוגי – בצלאל.
מרצה ומלמד פיתוח ועיצוב ב XR במוסררה, בית הספר לאמנות ע"ש נגר.
בעלים של אינסומניה סטודיו.
כיצד נולד הרעיון של streetplay jlm?
תמיד חיפשנו בסטודיו לפתח ולעצב את החוויה הנכונה עבור טכנולוגיית מציאות רבודה בטלפונים ניידים (עד שיגיעו משקפי AR לשוק). עד היום המשחק המוביל היה פוקימון גו ועוד מלא משחקים שלא באמת מתכתבים עם המרחב המוחשי (והרי זאת המשמעות של מציאות רבודה, הוספת עוד רובד דיגיטלי \ וירטואלי על המרחב המוחשי), אנחנו חלמנו שהחיבור הזה יאפשר לנו לגלות ולהציג עולמות תוכן אחרים.
למזלנו מצאנו שותפים שמעיזים לחלום, ובגדול.
לפני שנה וחצי, בתקופה רגועה בין פרוייקטים התחלנו לעבוד בסטודיו על אב טיפוס שבאמת מחבר בין העולמות, באותה תקופה (תחילת הקורונה) רחובות העיר היו שוממים, עסקים נסגרו ולא היה בטוח כיצד ואיך הציבור יחזור למרחב הציבורי.
עיריית ירושלים זיהתה את הצורך ושאלה בעלי עסקים במרכז העיר לרעיונות כיצד להחזיר אנשים למרחב הציבורי, יונתן סגיר, מבעלי פאב הגטסבי (חבר יקר), הציע את הרעיון של חדר בריחה ברחבי העיר ואת אינסומניה.
המחלקה לאירועי צעירים באגף תרבות ואמנויות ביחד עם מנהלת רובע מרכז העיר הרימו את הכפפה ולמזלנו מצאנו שותפים שמעיזים לחלום, ובגדול.
נקודת המבט המרכזית בתהליך העיצוב והפיתוח של המסלול הראשון הייתה הרצון שלנו שהחוויה והתוכן יתכתבו עם המרחב הציבורי.
אז יצאנו לתור את מרכז העיר (תקופת קורונה, הכל סגור ואפור). מצאנו את עצמנו יושבים בפינות חמד במרכז העיר ומדמיינים משפחות מטיילות ומשחקות במשחק.
מטרה נוספת הייתה לאתגר ולספק חוויה משחקית וויזואלית מרשימה מותאמת למשפחות (ילדים מגיל 8+ עם עזרה פעילה של ההורים) על ירושלים תוך התמקדות בתקופה הנוכחית ובעבר הקרוב (המאה האחרונה) .
כמובן שבטיחות בדרכים הייתה נגד עיננו לאורך כל תהליך הפיתוח
כרגע מסלול משפחות זמין למשחק ואנחנו עובדים כרגע על המסלול השני שמיועד לקהל יותר צעיר, אבל לא רק, עוד פרטים טכניים על המסלול, למי הוא מתאים בקישור- www.streetplayjlm.app
ספר לי על המשחק – מה הוא כולל?
סיפור המעטפת של המשחק מגלה לשחקנים שיש בירושלים מעבדה סודית
בירושלים, העיר שעברה המפואר אינו מאפיל על ההווה וגם על העתיד העשיר שלה – פועלת מעבדה סודית לחקר הפרעות בזמן. הלא אין מתאימה יותר מירושלים על כל גווניה ורבדיה להיות הבסיס לפעילות מחקרית שכזאת.
את המעבדה מנהלת פרופ' חבצלת חסון-שרון, דמות צבעונית, מפוזרת קמעה (כיאה לפרופסורית במעמדה), שעושה לילות כימים בשאיפה לשגר את אריה – כלבה הנאמן לעתיד…
כטבעם של ניסויים בתחום בהם רב הנסתר על הגלוי, קורה שהם משתבשים ואז נפערים ברחבי העיר חלונות זמן, חלקם מזמנים אורחים מהעבר וחלקם יוצרים שיבושים בהתנהלות התקינה של העיר.
צוות המעבדה מבקש מכם השחקנים לעזור לפרופסורית ולהיות נציגי המעבדה בשטח.
ליבי, גורת לביאות מהעתיד עברה בטעות דרך חלון זמן.
המעבדה צריכה את עזרת השחקנים למצוא את ליבי ולעזור לפרופרוסורית לסגור את חלונות הזמן שנפערו ברחבי העיר
המשחק Street Play JLM הינו חדר בריחה ברחבי העיר. המסלול כולל 7 נקודות משחק שבכל אחת מהן השחקנים (ניתן לשחק את המשחק בצוות או ביחיד) נדרשים לענות על חידות ולבצע משימות במרחב בשילוב טכנולוגיית מציאות רבודה כדי לקבל את הרמז לתחנה הבאה.
מאחר וקהל היעד של המסלול כולל טווח גילאים מאד רחב ישנם משחקים לאורך המסלול הדורשים יכולות טכניות ומוטוריות ומשחקים אחרים דורשים יכולת חיפוש מידע באינטרנט או הרמת המבט ומציאת הפתרונות במרחב, זיהוי דמויות והבנה למה הם הופיעו שם ואיזה מסר הן מעבירות לנו, בקיצור חוויה
המשחק זמין 24X7, צריך להוריד אפליקציה מהחנות (גם גוגל וגם אפל), רצוי להשתמש במכשירים מהדור החדש וכדאי להוריד את האפליקציה לפני לבדוק האם הטלפון תומך בדרישות של המשחק.
כמו כן כדאי להגיע עם סוללה מלאה ומצב רוח טוב.
מה מיוחד במשחק?
באמצעות הטכנולוגיה (AR) הוספנו למרחב הציבורי אובייקטים ודמויות וירטואליים (לא רוצה לגלות את הכל 🙂 ) המובילים את השחקנים בפינות חמד ברחבי מרכז העיר.
החשיבות שאנחנו שמים בסטודיו לחיבור נכון בין המרחבים הוביל אותנו לשלב את התוכן עם אובייקטים קיימים ומונמטליים במרחב, לדוגמא, ברחוב בצלאל (תחילת המסלול) נולד במרחב חדר וירטואלי שלם המדמה את סדנת האומן של בוריס שץ, מייסד בצלאל. בתוך החדר ישנם רמזים לפתרון החידה שאותה השחקנים נדרשים לפתור, דוגמא נוספת, בטליתא קומי ישנו שעון עתיק, השעון משתלב בסיפור ומתפרק (באמצעות מציאות רבודה) והצוות נדרש לאסוף את חלקי השעון שהתפזרו.
אלו מסלולי משחק קיימים?
מסלול משפחות זמין 24X7 להורדה מתחילת יולי. עד היום שיחקו במשחק יותר מ 1000 שחקנים!
המסלול הזה מותאם למשפחות, גם למשפחות עם עגלות וילדים קטנים, וגם לחבורות של בני נוער.
אנחנו עובדים עכשיו על מסלול נוסף שיעלה לפיילוט בתחילת נובמבר, המסלול יעסוק ביוצרים מוסיקליים ירושלמיים ובקולות המיוחדים של העיר. במסלול זה תהיה גם האפשרות למסלול תחרותי נגד השעון. קהל היעד הינם צעירים 18-35 אבל לא רק 🙂
קצת על אינסומניה
אינסומניה הינו סטודיו ירושלמי לעיצוב ופיתוח עולמות וירטואליים, עיצוב חווית משתמש ואינטראקציה (UX) במרחבים רבודי טכנולוגיה.
סטודיו אינסומניה, One Stop Shop המתמחה בעיצוב ופיתוח תוכן חוויתי לאפליקציות מציאות מדומה (VR) ומציאות רבודה (AR) עבור משחקים, מייצגים אינטראקטיביים במוזיאונים ופסטיבלים, חברות הזנק בעולם המציאות המדומה והרבודה ועוד.
אנחנו כל הזמן בוחנים את גבולות הטכנולוגיה תוך חקירה תמידית למציאת הערך המוסף שהיא יכולה להביא.
אלו עוד חוויות ומיזמים אינטראקטיבים ודיגיטליים עיצבתם בסטודיו?
אנחנו באינסומניה אוהבים לעצב ולפתח חווית אינטראקטיביות ייחודיות באמצעות טכנולוגיה.
צוות הסטודיו כל הזמן מחפש דרכים יצירתיות ושונות לספר סיפור, להעביר את המבקר \ צופה חוויה ייחודית, מעשירה ומעוררת חושים, ואם אפשר כמה במקביל יותר טוב.
אנחנו במיוחד אוהבים פרוייקטים שלא עשו אותם לפני.
ניתן לראות עוד עבודות של הסטודיו באתר שלנו
ישנם מספר פרוייקטים שאני אוהב במיוחד ויכול לחשוף :\ (מלבד street play JLM) שהצליחו לרגש אותי במיוחד
אפליקציה אינטראקטיבית בתערוכת הבנאים – מוזיאון מגדל דוד
תערוכת הבנאים מובילה את המבקר משירז הרחוקה דרך המסע שעברו משפחת בנאי לארץ ישראל וירושלים, בכניסה לתערוכה מוצגים חמישה כלי נגינה מפרס העתיקה.
איך מאפשרים למבקרים בתערוכה לשמוע את הצלילים מפרס העתיקה?
איך גורמים למבקר לחקור ולשמוע כל כלי בנפרד, או שילוב של כמה ביחד?
עיצוב ופיתוח חוויה אינטראקטיבית עבור תערוכת 100 שנים לבאוהאוס – מוזיאון ישראל 2019
חדר בריחה באינטרנט – Diversity Report
חדר בריחה וירטואלי עבור קבוצות של תלמידי תיכון מסביב לעולם סביב נושא של דת ועדות במדינת ישראל. משחק חוויתי ומאתגר ברחבי ישראל
מה הדבר שאתה הכי אוהב בעבודה שלך?
וואו, שאלה טובה, מלא דברים.
את היכולת להמציא כל פעם מחדש – עולם העיצוב, הפיתוח והתוכן של טכנולוגיית מציאות רבודה ומדומה נמצא בתהליך גדילה מתמדת בשנים האחרונות, הטכנולוגיה מתפתחת ומאפשרת דברים שלא מזמן רק חלמנו שיהיה אפשרי.
אני מרגיש שיש לי זכות לקחת חלק בהתפתחות של הטכנולוגיה, ואת החובה לעשות את זה ברמה שתשאיר למבקר טעם לעוד.
מהם התכנונים שלך לשנה הקרובה?
אני מאד אשמח אם נמשיך לפתח את הפלטפורמה שפיתחנו עבור street play jlm עבור חוויות נוספות ואחרות (ויש לא מעט כאלה).
אני מאמין שיש פה יכולת לספר סיפורים באופן חדשני ואיכותי.
אנחנו כבר עובדים על מספר כיוונים.
האתר של סטודיו אינסומניה