ויילד צ'יילד – משחקים אורבנים ונייטהאנטים בתל אביב
׳חפש את המטמון׳ זוהי חוויה נוסטלגית ביסודה, ויש כאן הזדמנות לחוות כיף בצורה ילדית עם טוויסט מחשבתי מסקרן
מי אתה ומה הרקע שלך?
שמי יונתן גוטסמן, אני חידונאי שבא לערער את שגרת הבילויים הקיימת. אני חידונאי שיוצר חוויות אימרסיביות סביב אתגרים מחשבתיים וחברתיים. בעברי אני מהנדס ביו רפואה ופיזיקאי. אני אוהב לחקור ולפרק כל דבר לחלקיו. זאת תכונה שבהחלט עוזרת לי ליצור חידות מגוונות.
מה חברת Wild Child מציעה?
חוויות אורבניות ווירטואליות שבאות לאתגר את האינדיבידואל ואת הקבוצה. החוויות הן ברמה הכי גבוהה (הן של השקעה והן של מידת אתגר) ומיועדות בעיקר לאנשים שמחפשים לחשוב אחרת וליהנות בדרך לא שגרתית בעליל.
לאתר של נייטהאנט
מה זה בכלל משחק אורבני?
משחק אורבני הוא מושג נרדף למשחק רחוב. מדובר במשחק שנסמך על אלמנטים במרחב הציבורי או שמתרחש בשטחים עירוניים פתוחים.
לעומת חדר בריחה, במשחק אורבני יש נפח שיטוט רב יותר, וכל התקדמות הופכת הרבה יותר מורגשת, היות שהיא בעצם חלק מהרפתקה בעולם האמיתי.
איך הגעתם לרעיון לפתח משחקי רחוב בתל אביב?
ראיתי שלא קיימת תרבות משחקית במרחב הציבורי במקום שהכי מתאים לכך- תל אביב. בערים בולטות אירופה, תרבות הרחוב מאוד מפותחת, ואין סיבה שתל אביב לא תתהדר במשחק קונספט אורבני משלה.
כשהמשחקים הראשונים נולדו אי שם במודיעין ב-2010, ראיתי כמה הם נוסכים אושר וממלאים באדרנלין את כל השחקנים. אמרתי לעצמי שאני חייב להביא את הבשורה לעוד מקומות בארץ. תל אביב היה המעוז הברור לכך.
מה כולל משחק ה-Nighthunt שלכם? מה מיוחד בו?
משחק הנייטהאנט הוא משחק אימרסיבי מרובה אלמנטים משחקיים, שכל אחד משיג מטרה שונה. את כל המטרות השונות אפשר לאסוף תחת מטרת העל – שהשחקנים ירגישו בנוח להוציא את הילד או הילדה שבתוכם. ׳חפש את המטמון׳ זוהי חוויה נוסטלגית ביסודה, ויש כאן הזדמנות לחוות כיף בצורה ילדית עם טוויסט מחשבתי מסקרן.
המשחק הוא משחק מקבילי והוא כולל 12-16 חידות מבוססות מיקום, שכדי לפתור אותן צריך להיות נוכחים בשטח ולחשוב כיצד אלמנטים בשטח יכולים לעזור לנו להסיק את הפתרונות.
החידות משתלבות בסוף למעין חידת ענק שצריך לפענח ולפתור.
בנוסף לחידות, יש גם רובד של משימות כיפיות שמוסיפות לגיבוש; משימות שמצריכות יצירתיות, אומץ או סתם רוח שטות. ישנם גם לוקיישנים מסתוריים שיש לחפש היטב בשטח.
יש הרבה בחירה והרבה אסטרטגיה במשחק, ואם יש כמה קבוצות- אז גם תחרות גדולה.
כל קבוצה, בהתאם לאופי חבריה, מחליטה מה דרך הפעולה שלה, לאן היא הולכת, באיזה קצב היא נעה ומה היא עושה.
מה שמאוד מיוחד במשחק הזה זאת הדינמיקה הקבוצתית והרגשת המסוגלות האדירה שהשחקנים חשים כשהם מתגברים על האתגרים השונים מתוך תבונה ומתוך תכנון ועבודה משותפת.
פעילות הנייטהאנט נמשכת בין שעתייים (חוויה מקוצרת) לשלוש שעות (חוויה יותר מלאה).
מי קהל היעד?
חבר׳ה חכמים שלא מפחדים מאתגר. משפחות, קבוצות חברים וצוותי עובדים, שרוצים לחוות את המרחב האורבני דרך עולם חידות עשיר ובלתי צפוי. מי שאוהבים לפצח חידות, להפעיל את הגוף קצת או להשתטות ימצאו הנאה רבה במשחק.
אלו עוד משחקים יש לכם?
יש שתי גירסאות למשחק ה-Nighthunt- האחת- בנמל תל אביב; השנייה- במרכז תל אביב.
הגירסה המובילה (והיותר מאתגרת) היא בנמל, ובה החידות הן יותר ויזואליות-קריפטיות.
בגירסה של מרכז תל אביב, החידות הן יותר מילוליות ונשענות על ניואנסים בשפה העברית.
בקרוב מאוד יושקו גירסאות עצמאיות של המשחק בנמל (בעברית ובאנגלית), כך שכל קבוצה תוכל לשחק את המשחק מתי שהיא תרצה, ללא צורך במדריך ואף במחיר משתלם ביותר.
כמו כן, יש גם קווסט שנמצא באזור ברודצקי (צפון תל אביב). קוראים לו ׳הקווסט מעבר לירקון׳. מדובר במסלול טורי בעל 4-5 חידות, שעובר דרך הפסטורליה העירונית, והוא מתאים לקבוצה של עד 5 חבר׳ה. עושים אותו באופן עצמאי, ללא תלות במדריך.
איזה פעילויות יש לכם לארגונים וחברות?
יש משחקים בזום, שלוקחים את חוויית ׳חפש את המטמון׳ אל המחוז הוירטואלי. במילים אחרות, מסתובבים בחו״ל ומגלים עולם בדרך יותר מחשבתית ומתבוננת.
יש לי משחקי/אתגרי חידות דיגיטליים, שאפשר להעניק לעובדים כצ׳ופר, על מנת שישחקו עם המשפחה שלהם מתי שרק ירצו.
כמו כן, התחלתי בשנה האחרונה ליצור חוויות וירטואליות מותאמות בשביל חברות הייטק.
כיצד עברתם את תקופת הקורונה?
עברתי את תקופת הקורונה במעבר לוירטואליה. במהלך שנה, צללתי לאוקיינוס הוירטואלי ויצרתי חוויות חידתיות שלוקחות את השחקנים למקומות כמו קוויבק, קייפטאון, לונדון, וינה, קופנהגן ואפילו צ׳רנוביל. המשחקים הוירטואליים מסתייעים בערוץ תקשורת קבוצתי (כמו זום), ששם חברי הקבוצה מדברים וחושבים ביחד ומנסים להבין לאן יש להגיע ומה יש לחפש. יש משחקים בעברית ויש באנגלית. יש משחקים שנמשכים עד שעה ויש כאלה שיכולים לקחת אפילו כמה ימים. הכל תלוי במידת האתגר המבוקשת.
בכל אופן, רמת הקושי של המשחקים נעה בין בינונית לקשה, ולכן יש ציפייה לשחק במסגרת קבוצתית ולחשוב כמה שיותר ביחד.
מה התכנונים לשנה הקרובה?
להשיק משחק וירטואלי חדש סביב חדשנות לאורך ההיסטוריה האנושית, שאפשר לשחק עם כל המשפחה.
להשיק אתגר חידות כלל-ארצי על טהרת תשבצים יפניים (כמו סודוקו, רק חכם יותר).
וגם לנוח. קשה להיות אדם אחד ולעשות את הכל בריצה מתמדת. לא נחתי לרגע מאז שהקורונה התחילה. אני חייב את זה לעצמי 🙂